Fotografie z párty u Sophie

27.05.2004 05:01 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Sophie Ellis Bextor je bývalou modelkou, která se vrhla do hudebního světa. Její druhá deska "Shoot From The Hip" je už nějaký ten pátek venku, ale málokdo u nás o ní ví, protože není jednoznačně postavena na hitech. Každopádně je to pohodová deska vhodná pro každou párty.
7/10

Sophie Ellis Bextor - Shoot From The Hip

Skladby: Mixed Up World, I Won't Change You, Nowhere Without You, Another Day, Party In My Head, Love It Is Love, You Get Yours, The Walls Keep Saying Your Name, I Am Not Good At Not Getting What I Want, Hello Hello
Celkový čas: 38:54
Vydavatel: Universal
Sophie Ellis Bextor je bývalou modelkou, které nestačila jen přehlídková mola, a proto se vydala do světa hudby. Nejprve to zkusila v britpopové skupině, ale prvním velkým impulsem byla až spolupráce s projektem Spiller a hit "Groove Jet (If This Ain't Love)" (2000). Její dlouhohrající debut "Read My Lips" (2001) přinesl hity "Murder On The Dancefloor" nebo "Take Me Home", to se jednalo o přepracování dávné hitové vykopávky od Cher. Druhá deska "Shoot From The Hip" vyšla již na podzim minulého roku a jsou na ní hity "Mixed Up World" a "I Won't Change You". "Shoot From The Hip" zatím na českém hudebním poli spíše bloudí bez povšimnutí, což je docela škoda, protože se jedná o příjemnou popovou desku, která není tolik hitová, ale je prostě o povedených písničkách. Jediné, co zamrzí, je skutečnost, že v Anglii tato deska vyšla o dva regulérní a jeden utajený track delší. Tím utajeným trackem se stal cover songu Olivie Newton John "Physical".

Evropské vydání "Shoot From The Hip" nese na necelých čtyřiceti minutách deset songů a z počátku jej hned uvádí pilotní singl "Mixed Up World", ve kterém zní mnoho veselých a typických osmdesátkových zvuků. Vlastně ono samo o sobě celé "Shoot From The Hip" je retro deskou mnoha stylů, které jsou natočeny soudobou technikou a triky nahrávacích studií. Sophie Ellis Bextor se ve většině případů podílela i na skládaní, oproti Kylie Minogue si nehraje na módní trendy a natočila desku podle svého gusta. "Shoot From The Hip" funguje pohodově, druhý singl "I Won't Change You" je též povedený a bylo k němu natočeno video odehrávající se na seznamovacím rande pro kvanta lidí, Sophie tady má jeden převlek za druhým a má jediný cíl - ulovit jednoho vyvoleného šťastlivce. Rychlé písně doplňují i povedené ploužáky. "Party In My Head" nebo "Love It Is Love" vás však roztančí. V "You Get Yours" Sophie trochu experimentuje se zvuky, a tak trochu s tou skladbou vybočuje ze zaběhnutého formátu nálady této desky. Na pomalou tóninu se brnká ve velmi příjemné "Nowhere Without You" nebo úplně závěrečné "Hello Hello". Mě velmi potěšila devítka, ta má relativně dlouhý název, že by Sophie chtěla konkurovat délkou názvů písniček duu Pet Shop Boys? "I Am Not Good At Not Getting What I Want" se nese v takové havajské náladě, představte si grupu hudebníků v čele s kytaristou, který na španělku vybrnkává letně vlezlou melodii, je přesně taková, aby si vás omotala okolo prstu.

Sophie Ellis Bextor se na "Shoot From The Hip" prezentuje ve velmi příjemném světle. Není zde však žádný hodně silný singl, který by tuto desku pořádně prodal. Na druhou stranu je to vzácně vyrovnaná nahrávka, na které našlo místo deset povedených písniček, žádná zbytečná vata. Těch necelých čtyřicet minut je ale rychle pryč a oněch deset fotografických snímků, které stihne Sophie vyvolat a poslat do světa během této chvíle, potěší, ale ničím nepřekvapí. "Shoot From The Hip" je deskou, kterou snadno přehlédnete, ale pokud ji lapíte za správnou příležitost a dáte jí možnost ukázat se, naleznete v ní příjemnou chvilku pro vaši párty.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY