Vše jednou svůj konec má aneb holčičí pohádky

02.05.2004 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

České "spajsky" Holki definitivně končí, k radosti odborných kritiků, k smutku všech fanoušků. Jako rozlučka je tady pohádkový medailónek v podobě výběrovky "Pohádkový příběh", kde naleznete vše podstatné z kariéry této skupiny.
4/10

Holki - Pohádkový příběh

Skladby: Už mi nevolej, Můj kluk, Hledám lásku svou, Až přiletí andělé, Mám ráda, Letní ráno, Párty, Odcházím, Jsi senzační, Se mnou se neztrácíš, Ve snu se vdávám, Když mě líbáš, Víkend je můj, Chceš odejít (nová verze), Nejšťastnější pár, Vzpomínky zůstanou, Ať to neskončí, Padám výš, Láska je ďábel, bonus: Tři oříšky (dance mix)
Celkový čas: 72:08
Vydavatel: EMI
Holki, čtyřlístek pro štěstí ve složení Klára, Katka, Radana a Nikola, zůstanou asi navždy zapsány jako skupina, která toho na české poměry dokázala docela hodně. Během pěti let - co rok, to deska, prodaných více než tři sta tisíc nosičů a věrní fanouškové, kteří asi budou nyní truchlit, když naopak někdo jiný bude vesel. O Holkách vyšla knížka, videokazeta a kromě výběrovky "Pohádkový příběh" vychází souběžně stejnojmenné klipové DVDčko. Jako první se ze skupiny trhla na sólo Nikola, jejíž album "Šedá" si získalo přízeň věrných fanoušků. Zbylo trio Klára, Katka a Radana, které pokračovalo deskou "Ať to neskončí". Ale jak to i v pohádkách bývá, vše netrvá věčně a každý příběh, ať už pohádkový nebo hororový, prostě jednou může skončit, a to se právě teď stalo. Holki končí a loučí se "Pohádkovým příběhem".

Úspěch Holek spočíval v jasně daném pro rádia přístupném kolovrátkově znějícím soundu, který byl doplněn o texty z deníčku nezbedné a přerostlé školačky. Texty plné lásky a převážně popově taneční kousky sklidily nevídaný zájem teenagerů a teenegerek, otázkou zůstane, jaká skupina fandů je početnější. Alba "S láskou", "Pro tebe", "Spolu", "Vzpomínky zůstanou" a "Ať to neskončí" jsou rovnoměrně zastoupeny po čtyřech písničkách. Hit "Chceš odejít" je tu ve zcela nové verzi a jako bonus je tu tanečně lapená úprava klasiky Karla Svobody "Tři oříšky", která se vůbec nepovedla. Doufal jsem, že Holki společně s Peterem Fiderem, který to spíše teď rozjíždí s projektem Verona, najdou něco lepšího ve svém šuplíčku bláznivých nápadů. Bohužel nestalo se tak a zůstal tady docela trpký konec sladkého příběhu.

"Pohádkový příběh" je s jednadvaceti položkami našlápnutým stříbrným kotoučem pro fandy této formace. Něco málo informací o Holkách, a to bude milé děti ohledně této skupinky vše, co asi uslyšíte. Ještě je máte možnost díky DVD vidět, a pak už jedině doufat v nějaký zázrak a přát si, tak jako fandové Spice Girls, že se dají někdy dohromady, alespoň jednorázově. Holki mávají na rozloučenou s plackou jménem "Pohádkový příběh", mějte se všichni rádi a množte se, jak praví jedna pohádková klasika.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY