Březnový Ultramix právě vychází

09.03.2004 16:12 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Ultramix březen 04
© facebook interpreta
ZDARMA CD Love Me Fender, výběr nejlepších českých kytarových kapel - nové a exkluzivní tracky (Kryštof, November 2nd, Here, Roe-deer, Southpaw, Nierika, Sunshine, Clou, Airbags, L’Point, Umakart...). K limitované sérii Ultram:xů je přiloženo druhé CD "Smím prosit 3" - retro kompilace zásadních "cool" skladeb (za doplatek 170,- Kč).

Anděl s ďáblem v těle
Proč se u nás stále nedaří vybudovat skutečně prestižní hudební ceny pro kvalitní současný pop? Řekli jsme si, že chyby je možná nutné hledat v historii, proto se pro vás Radek Bureš rozhodl zrekapitulovat, co všechno se kdy v pozadí cen Anděl událo. Zjistil při tom nečekané věci a souvislosti.

Pikošky
Kdepak, tohle není článek o drogách, ale o těch největších úletech, které se kdy objevily v českých televizních hudebních pořadech. Neutekl nám žádný kix, víme I, kdo omdlel v přímém přenosu. O podobných historkách z natáčení se jinde než v Ultram:xu nedočtete.

Návrat krále
Popkulturní vizionáři plánují, že tenhle rok bude ve znamení návratu The Cure. Co je zač ten chlápek, který nosí už osmadvacet let trvalou a i když jeho kapela neumí moc hrát, u jeho písniček se dojímáme všichni napříč generacemi a styly? Kdo je Robert Smith, to vám prozradí Pavel Kučera.

Poslední r'n'r star
"Patří k těm, na které jsou v každé redakci připraveny nekrology, protože to může přijít každou chvíli. Chodila se všema, kterejm doma stavíte pomníčky," píše o Courtney Love michal nanoru. Proč je podle nás zrovna ona jednou z poslední autentických postav rocku, jejíž životopis se psal ještě než se stala hvězdou?

Causa: Rasismus do klubů!
Odhalili jsme novou strategii českých neonacistů. Pomocí skrytých významů a na oko vznešených myšlenek se chtějí dostat z vesnických hospod se zatemnělými okny do velkých klubů. Může se jim to povést? A bude každý jejich koncert muset hlídat policie nebo se jim majitelé klubů postaví?

Případ pro Davida Holmese
"Krkající příšera s nepřítomnýma očima a cuckovatými vlasy zničenými odbarvovačem," i tak se dá vzpomínat na setkání s Davidem Holmesem. Proč je mnohem lepší, když se věnuje soulu než technu vám ve své premiéře na stránkách Ultram:xu vysvětlí Jana Kománková.

Pop Punk Is Dead!
Nová deska Blink-182 se vzdala punku a dovedla Honzu Vedrala k existenciální otázce: Co s punkem, když se na muzikanty řítí třicítka, touhu vyjadřovat se k světové politice má každá druhá mainstreamová kapela a vtipy o testes a ovariích už nikoho nebaví? Vše o veřejném zabití pop punku pouze u nás.

Nic dalšího velkýho
Jestli svět loni někoho objevil, byla to Norah Jones. Lesk neuvěřitelného úspěchu při předávání cen Grammy přinesl logickou otázku: Do jaké fáze dospěje její intimní písničkářství na druhé desce a bude to vůbec ještě takové? Odpověď hledal Jan Pomuk Štěpánek.

S politiky netančíme!
Ovšem píšeme o nich docela rádi. Stereolab jsou klasičtí britští intelektuálové s tím rozdílem, že mezi četbou Marxova Kapitálu ještě stíhají točit desky a objíždět koncerty. Jak to mají s novou deskou zjišťovala Winnie.

A dále: 100 °C, Mew, Nierika, Gaia Mesiah, měsíční hitparáda IFPI, hrobeček: Helmutova stříkačka, retro: Sigue Sigue Sputnik , navštívili jsme za vás: Brazílie, Geomusic: Dánsko, recenze, filmy, koncerty, kluby, 12 stran novinek, připravované desky (Tatabojs), nové klipy, přehled rádií, soutěž, fade out: DJ Vadim, oblíbené skladby odhaluje Ivan Tásler, fejeton Oty Klempíře z J.A.R. a plno dalšího…


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY