Status Praesents mají nové EP

27.02.2004 13:09 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Status Praesents - Come Alive
© facebook interpreta
Vulgar Release - jak označuje desku sama skupina - "Come Alive" vznikl do značné míry na základě spolupráce se známým cyklistickým sebevrahem Michalem Marošim. Právě pro něj připravili Status Praesents hudební podklad k videodokumentu "Marosana Never Dies". Klip k písni "What I Am" je vlastně průvodcem Marošiho šílenostmi, jeho prací a koníčkem současně. Krom tohoto snímku najdete na disku ještě video ke skladbě "Come Alive", natočené převážně v hostivařském studiu, a střihový bonus "XXX".

Stejně důležitá jako obrazová složka je pochopitelně muzika na EP. A ta je opět na velice slušné úrovni. Nejlépe Status Praesents zapracovali na pecce "Come Alive", která nejvýrazněji zpodobňuje jejich hlavní přednosti: cit pro melodii, zručné muzikantství a v neposlední řadě gradační HC feeling. Ten intenzivně modelují také v Marošiho "What I Am", což je nepochybně jedna z jejich nejrychlejších věcí. Mnoho společného s "What I Am" má také úvodní track "How Dare You?", který ve středních refrénových pasážích přechází v našláplý punk-metal, do nějž Wojtěch napůl melodicky řve. Z uvedené čtveřice asi nejméně zaujme třetí "Goverment".

Na minialbu navíc najdete dva skryté bonusy, těmi jsou písně "Ride" a "Over Again", které byly již dříve zařazeny na první studiovku "510"."Hlavně ať si nikdo nemyslí, že "Come Alive" je nová deska! Je to jenom Vulgar Release, novinka by se měla začít natáčet na přelomu září a října," upozorňuje Vojtěch Kopřiva alias zpěvák Wojtěch. Každopádně pro všechny, kteří se nemohou po vydařeném debutu dočkat pokračování, je "Come Alive" vítaným předkrmem.

Autor je redaktorem iDNES.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY