Dobře (a vždy) připravené Husákovy děti se vydávají na turné

03.03.2004 11:37 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Chinaski - Premium
© facebook interpreta
Počátkem března vyrazí skupina Chinaski na náročné turné. Mezi 5. březnem a 1. dubnem absolvují celkem 13 koncertů v českých a moravských halách a jednom kulturním domě (Liberec). V rámci koncertů Premium Tour, pojmenovaném po bilančním albu, zazní jak většina písní z této kompilace, tak celá řada dalších. "Bude to takový průřez naší minulostí," říká bubeník Pavel Grohman. Chinaski během vystoupení odehrají kolem třiceti skladeb a jejich vystoupení bude trvat přibližně dvě a půl hodiny. V roli hostů se představí slovenská kapela Peha. "Je to u nás taková tradice, že si zveme skupiny ze Slovenska. Dříve s námi hráli Hex a No Name. Dalším důvodem je, že Peha má zpěvačku. Myslím, že divaci ženský vokál ocení, když se pak budou dívat na sedm chlapů na pódiu," směje se Grohman.

Během koncertu bude čas i na jemnější akustický blok a část programu bude doprovázena speciální projekcí půlhodinového animovaného snímku. "Návštěvníci v něm mohou například najít odkazy na celou řadu známých filmů - Jamese Bonda, Kill Bill nebo Mickey Mouse, ale víc nebudu prozrazovat, je to překvapení," naznačuje Grohman. Jako ochutnávku ale mohou zájemci shlédnout dokument z natáčení na Stanici O. Tajemně hovoří i o samotné podobě podia. "Má kosočtvercový tvar se třemi moly, což nám umožní další překvapení, ale i ty si nechám pro sebe. Určitě ale zachováme tradici vyměňování nástrojů mezi členy skupiny, se kterou jsem začali během letních koncertů pod otevřeným nebem. Ty byly vlastně takovou přípravou na Premium Tour," dodává.

Jarní šňůra je určitě zatím nejpropracovanějším turné Chinaski. Příprava trvala skoro rok. Ještě před jeho začátkem se kapela zavře na několik dní do pronajaté haly v Třebíči, aby vše doladila do nejjemnějšího detailu. "Hrajem spolu už dost dlouho, takže hudebně spolu fungujeme. Teď vše můžeme obohatit o další, vizuální rozměr, což nám koncerty v halách umožní. Už jsme si velká podia vyzkoušeli a víme, jak na to. Myslím, že se nám daří zachovat i v hale jistou útulnost a atmosféru klubu. Nechceme soutěžit s ostatníma kapelama v počtu kamionů, ale chceme mít všechno perfektně připravené. Bude to normální písničkový koncert, u kterého se ale dá i na něco koukat," říká Grohman. Turné bude určitě náročné. Jak budou členové kapely relaxovat? "My máme velmi široké spektrum zájmů. Je část kapely, která chodí do posilovny a běhat, další chodí do kostela, jiní spí a večer chodí kalit a ostatní na výlety a procházky. A navíc se to různě prolíná," říká Grohman. "Ale rozhodně se těšíme na hraní i na to, že budeme zase po delší době spolu," dodává.

Rozpis turné je následující:

05.03. - Ústí nad Labem
09.03. - Hradec Králové
13.03. - Sokolov
15.03. - České Budějovice
16.03. - Liberec
18.03. - Plzeň
19.03. - Jihlava
23.03. - Ostrava
24.03. - Olomouc
25.03. - Brno
27.03. - Zlín
30.03. - Praha
01.04. - Chomutov

Další informace na www.chinaski.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY