Wiener TschuschenKapelle ve středu v Roxy

23.02.2004 19:07 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Wiener TschuschenKapelle
© facebook interpreta
Kromě toho, že Wiener TschuschenKapelle hrají okouzlujícím způsobem balkánskou dechovku, má tohle hudebního seskupení také představovat malé pokárání pro ty, kteří zarputile tvrdí, že rodilí Rakušané a početné skupiny imigrantů nemohou žít v souladu a harmonii.

Muzikanti kolem vůdčí osobnosti kapely Slavko Niniće nehrají pro vyšší vrstvy, v nóbl klubech, ale pro lidi na ulici, v ghétech a často i pro ty, kteří si lístek na koncert dovolit nemohou. Hrajíc především tradiční folk z Balkánu až po Turecko a Rusko, experimentují také s romským jazzem nebo se odvážně vydávají až do klasické sféry. Všech pět alb, která doposud natočili, jsou stěžejními pro znalce a potěšením pro milovníky balkánské muziky. Originalita aranží, dovednost a zábavnost hudebníků jsou vždy zárukou přinejmenším příjemného večera.

Jako host vystoupí oblíbení Bengas - s častuškami, čardášem, písněmi Rómů Ruska a Maďarska i rytmy Arábie a Španělska. Příjemná cena vstupného (90,- Kč) nabízí snad každému možnost vidět tyto dvě kapely na jednom pódiu. Vstupenky lze zakoupit v síti TicketStream nebo v klubu Roxy.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY