Převařeno, dochuceno a znovu vydáno

05.02.2004 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Roxette už jednou všechny své videoklipy na DVD vydali. Nyní ovšem přicházejí se stejnou, pouze o dva klipy obohacenou kolekcí znovu, pod novým názvem "Ballad & Pop Hits", která tak navazuje na dvě stejnojmenná hitová audio CD. Stojí ale nové dévédéčko za koupi?
6/10

Roxette - Ballad & Pop Hits

Vydavatel: EMI
Fandové Roxette, kteří doma mají DVD přehrávač, jsou pravděpodobně vystaveni před poměrně velké dilema. Samozřejmě by chtěli mít doma vše, co tato kapela na dévédéčku vydá, ale u "Ballad & Pop Hits: The Complete Video Collection" to přece jen trochu bolí u srdce. A není se co divit. Vítejte u skutečně velmi, velmi krátké recenze.

Shromáždit na jedno DVD všechny své videoklipy, včetně těch raritních kousků a dochutit to dvěma hodinovými dokumenty, je bezpochyby skvělý nápad. Jenže ten Roxette měli už koncem roku 2001, kdy vydali dévédéčko "All Videos Ever Made And More". O dva roky později však vstoupili do stejné řeky podruhé a na předvánoční trh vyslali nosič s výše zmíněným titulem. V čem se liší? Toho je velmi málo. V čem jsou podobné? Tak toho je hodně.

Nový počin přináší oba dva stejné dokumenty jako starší bratříček, nové videoklipy k pilotním singlům z výběrovek "The Ballad Hits" ("A Thing About You") a "The Pop Hits" (Opportunity Nox") a dalších pětatřicet videoklipů z celé kariéry kapely. Oproti původní klipové výběrovce pak chybí pětice raritních snímků.

Co k tomu říct víc? Snad jen, že s odstupem dvou let vydávat defacto obsahově shodné DVD, je poněkud podivné (ačkoli toto by se mělo distribuovat ve více zemích než to původní). Fandové tak zaplatí za dva nové videoklipy několik set korun a zbytečně si budou představovat, že zde třeba najdou nějaký nový rozhovor, zvuk v 5.1, nebo alespoň titulky u dokumentů. Kdepak. Ten, kdo doma nemá "All Videos Ever Made", může být z novinkového disku nadšený, ti, kdo jej však mají, musí vyřešit dilema zmíněné v úvodu. Stojí dva videoklipy za sedm stovek?


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY