Únorový Ultramix právě vychází

01.02.2004 16:40 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Ultramix únor 04
© facebook interpreta
Zdarma CD Teleretro - Výběr českých televizních a filmových melodií. Žádná Helenka či Míša Davidů, jen klasiky, které jinde nenajdete. (Bakaláři, 30 případů majora Zemana, Návštěvníci, Létající Čestmír, Vražda v hotelu Excelsior, Přátelé Zeleného údolí, Šíleně smutná princezna, Hříšní lidé města pražského, Čtyři vraždy stačí drahoušku, Zítra vstanu a opařím se čajem, Ať žijí duchové, Pane, vy jste vdova...) K limitované sérii Ultram:xů je přiloženo CD Planet Dance - kompilace tuzemské taneční hudby, od Ohm Square po Hypnotix (za doplatek 170.- Kč).

2003: Temno? Tak to máme zase jednou za sebou. Při pravidelné výroční anketě uplynulého roku jsme k vlastnímu překvapení zjistili, že, co se hudby týče, loni se v podstatě nic významnějšího nestalo. Nebo je to jinak? A co všechno se na nás chystá letos?

Deset krádeží. Trochu jsme si pročistili ouška a procvičili akustickou paměť, abychom vám mohli připomenout, že ne každý hudebník hledá inspiraci v prosluněné obloze, krásných ženách, sklenici piva či tvrdých drogách. Někteří naši hudebníci prostě kradou. A my víme kteří.

Marťanská kronika. Všichni víme, že Air jsou podivíni. Ale proč svojí hudbu přirovnávají zrovna k architektuře a matematice? A proč se chtějí kamarádit zrovna s mimozemšťany? A proč jejich nejnovější klip točil pornorežisér? Ach, tihle Francouzi!

Basement Jaxx: Mišmaš. Dost možná jsou Basement Jaxx jedna z posledních opravdu zajímavých tanečních kapel dneška. Chcete vědět proč? "Jejich tracky jsou jak zkušená prostitutka. Dá se s nima dělat spousta různých věcí," vysvětlí vám michal nanoru.

Matka Nelly. Co všechno s vámi udělá porod, když jste nadějná zpěvačka a máte vydat druhou desku? Když jste Nelly Furtado a pubertální dívky, které na vaší muzice vyrostly, si myslí, že už taky dospěly?

Ikona Morricone. Možná vám jméno Ennio Morricone na první pohled nic neřekne. I proto vám Pavel Kučera rád vysvětlí, proč byste se o tohoto elektronickou generací vzývaného filmového skladatele měli zajímat. Konečně, vždyť Morricone svou práci dělá geniálně už přes čtyřicet let...

Teorie velkého třesku. Bez vnitřních konfliktů by to snad ani nebyli Lamb. Od počátků téhle dvojice se za vznikem jejich hudby skrývaly hlavně vzájemné hádky a za jednotlivými alby jejich řešení. O čem se přeli při natáčení skvělé novinky "Between Darkness & Wonder" se dozvíte v Ultram:xu.

A dále: Tori Amos, Iva Frühlingová, Sunshine točí desku s Trickym, Umakart - nová utajovaná kapela Švejdíka a Neuwertha, budou mít Ohm Square tento rok novou desku?, měsíční hitparáda IFPI, hrobeček: EMF, retro: Blues Brothers - vznik disca, navštívili jsme za vás: USA, Geomusic: Nový Zéland, recenze, filmy, koncerty, kluby, 12 stran novinek, připravované desky, nové klipy, přehled rádií, soutěž, fade out: Pavla Charvátová, oblíbené skladby odhaluje Ecson Waldes, fejeton Oty Klempíře z J.A.R. a plno dalšího...


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY