DG 307 v pátek v Paláci Akropolis

01.12.2003 19:44 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

DG 307
© www.dg307.cz
Po dlouhé odmlce se 5. prosince do Paláce Akropolis vrací kultovní skupina DG 307, které ani třice let od prvního, legendami opředeného koncertu na podzim 1973 v Klukovicích, neubralo souboru na síle, individualitě a originalitě.

Jejich současná hudební výpověď - na rozdíl od zoufalého křiku dávné minulosti - vychází z vyzrálých, spíše rockových schémat melodicky křehkých písní a je stále plná úžasného napětí, sevřenosti a vnitřního protestu. Kdesi vzadu můžeme pociťovat závan apokalypsy, očistné sebereflexe a gradující dynamiky, ze které mrazí. Jejich hudba, a sebeobnažující pocity z ní, stojí navzdory času stále "mimo jakýkoliv společnosti, mimo jakýkoliv jazyky, mimo jakýkoliv hnutí tohoto světa" (Pavel Z.). Právě proto, že je tvorba DG 307 prosta jakýchkoli uměleckých ambicí a křečovitosti, může být skutečně svobodná, nezávislá a upřímná.

Každý jejich koncert je mimořádnou událostí a rozhodně stojí za to být očitým svědkem této nepředstírané "rezignace". Na prosincovém koncertě můžete slyšet průřez skladbami všech období... Tvrdí se, že svět nezanikne s mohutným třeskem, ale se zavytím. V hudbě DG 307 můžeme předzvěst naléhavého kňučení slyšet už dnes.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY