Hypnotix ve středu v Roxy

01.12.2003 18:15 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Hypnotix - Bagua
© facebook interpreta
Trance-dubová formace Hypnotix, kapela s bohatou historií a kořeny sahajícími hluboko do 80. let, vystoupí ve středu 3. prosince v klubu Roxy.

Nástup elektronické scény počátkem 90. let vlil skupině novou krev do žil a elektronické přístroje s paletou dříve netušených možností jí daly prostor posunout tvorbu novým směrem - obohatit ji o spoustu zvuků, ploch a komplexně řečeno o onu velmi specifickou atmosféru střetu východních a západních kultur. Hudba Hypnotix je ovlivněna mnohými styly jako dub, reggae, triphop, d'n'b a world music, což pro jejich příznivce není rozhodně nic nového. Měli příležitost je mnohokrát slyšet v českých klubech i na domácích festivalech, slavné zahraniční festivaly jako třeba Roots Festival v Amsterdamu nevyjímaje. To, že Hypnotix nejsou v žádném případě pouze lokální českou kapelou, pak dokazují nejenom výše zmíněná pozvání na festivaly zvučných jmen, ale též četná zahraniční turné, při nichž už objeli víceméně celou Evropu, a také masivní fanouškovská základna v Německu, kde už je kapela doma skoro stejně jako v ČR.

Vstupenky na koncert jsou k dostání za cenu 220,- Kč v předprodejních sítích Ticketpro a Ticketstream, cena na místě je 250,- Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY