Therapy? zahrají v pondělí v Paláci Akropolis

13.11.2003 17:03 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Therapy? - High Anxiety
© facebook interpreta
Therapy? jsou mostem mezi Metallicou a Nirvanou, aniž by byli kopií jedněch nebo druhých. Jejich talent rozpoznal DJ John Peel, který jejich první domácí nahrávku zařadil do svého vysílání. Slyšel je boss nahrávací společnosti Wiija a nabídl jim spolupráci. Výsledkem byla dvě EP, jejichž kvalita je přivedla k velké firmě (A&M).

Vstup do světa "velkého" hudebního průmyslu znamenal pro kapelu dramatický růst popularity, ale i kritiku některých fanoušků, jimž se nelíbil nový zvuk, ale hlavně nová cesta, na kterou se původně "tvrdá" kapela vydala. To poté, kdy Therapy? vydali své dvě komerčně nejůspěšnější kolekce "Troublegum" (1994) a "Infernal Love" (1995). Tlak médií i únava přivedly kapelu až na práh rozpadu. Následující dva roky znamenaly pro kapelu stagnaci a dobu, kdy měl především leader kapely, zpěvák a kytarista Andy Cairns, problémy se životosprávou. Therapy? však prokázali vnitřní sílu. Natočili album "Semi-Detached", velmi syrovou zpověď kapely, která znamenala návrat ke kořenům. Album to bylo vynikající, nicméně znamenalo vyhazov z A&M. Therapy? však již měli jasno. V roce 2000 vydali u malého labelu Ark 21 další album "Suicide Pact - You First", následované hned v roce 2001 albem "Shameless".

Letošní rok přinesl v životě Therapy? další změnu v podobě odchodu k labelu Spitfare, u nichž natočili zatím poslední album "High Anxiety" (u nás v distribuci BMG). Je to jedno z nejpovedenejších alb kapely a je důkazem velkého a nehasnoucího potenciálu. Hodnocení expertů vypadá takto: Metal Hammer 8/10, Classic Rock 4/5, Hot Press 8.5/10, Kerrang 4/5, Rock Sound 9/10.

Ať jsou alba Therapy? jakkoli skvělá, jejich živé koncerty jsou tím, čím kapela žije. Strhující, brilantní, jedinečné a neopakovatelné jsou koncerty Therapy?. Přijďte se opět přesvědčit v pondělí 17. listopadu do Paláce Akropolis.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY