Mag-Jong a ZKA4T v pátek na Euroconnections

16.11.2003 17:13 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Mah-Jong
© facebook interpreta
V dalším díle hudebního seriálu EuroConnections, který se odehraje v pátek 21. listopadu v Paláci Akropolis, vaše srdce zahřeje francouzsko-japonská electrojazzová formace Mah-Jong společně s aktuální českou nu-jazzovou jedničkou ZKA4T.

Mah-Jong ve své tvorbě citlivě kombinují aktuální elektronické trendy s teplem a hřejivou atmosférou akustických nástrojů. Pětici muzikantů vede charismatická Japonka z Tokya Sachiko Koike. Její něžný a melodický zpěv podbarvují klávesové plochy a najazzlé motivy příčné flétny. Rytmická sekce (basa, bicí, sampler, drum machine) dodává kapele potřebný groove, inspirující se styly jako např. drum'n'bass, hip-hop či nu-jazz. Duchovní spříznění s interprety Bumcello, Four Hero nebo Erik Truffaz poté posluchačům nabízí hudební koktejl, který by se dal nazvat "Manga Musica".

ZKA4T neboli Zelená karkulka a 4 trpaslíci je nu-jazzové seskupení pod vedením talentovaného mladíka Matouše Godíka. Jeho skladby a remixy sklízejí pozitvní ohlasy nejen v Čechách, ale třeba i ve Velké Británii (Quaterhead - Pork.rec) a Japonsku (Polytea - Bridge, Inc.). ZKA4T se v Paláci Akropolis představí s live provedením svého debutu "Polytea" (Intellygent Rec. 2002). V současné době Matouš intenzívně pracuje s Floexem na experimentálním interaktivním projektu RGB pod společným názvem EmaTomatucha a producentsky se podílí na debutovém albu projektu Bratři Orffové.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY