Bývalí členové zažalovali Calling

10.11.2003 10:02 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Calling
© Juliana Washington
Mozky kytarové partičky Calling, zpěvák Alex Band a kytarista Aaron Kamin, musejí v době finišujících příprav druhé desky přemýšlet nejen o hudebních podnětech. Dva bývalí členové Calling je totiž zažalovali u losangeleského vrchního soudu. Proč? Pro peníze, pochopitelně.

Od roku 2001 se skupinou vystupovali baskytarista Billy Mohler a bubeník Nate Wood. Původně byli najati jako instrumentální výpomoc a s Calling strávili dva roky na cestách, na debutové desce "Camino Palmero" hráli ve třech skladbách. Pak byli odejiti. Band a Kamin tvrdí, že dostali řádně zaplaceno za práci, na níž si je najali, a tím to pro ně končí. Jenže...

"Nikdo jim neřekl, že jsou najímáni pouze jako výpomocní hudebníci. Navíc jim slíbili, že dostanou dalších 700 dolarů nad domluvených 26 tisíc," prozradila MTV právní zástupkyně žalujících. Mohler a Nate chtějí získat zpětně peníze za prodej merchandisingu, za koncertní vystoupení a některá autorská práva. Advokátka věří, že skupina za dvouleté období jejich působení vydělala přes jeden milion dolarů.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY