Jak dopadla plánovaná sebevražda na koncertě Hell On Earth?

07.10.2003 13:17 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Hell On Earth
© Hellonearth.net
Nepříliš známá metalová partička Hell On Earth na sebe upoutala v posledním týdnu pozornost většiny světových hudebních i nehudebních médií. Proč? Její leader Billy Tourtelot totiž ohlásil, že během víkendového koncertu ve městě St. Petersburg nechá svého dobrého a těžce nemocného kamaráda spáchat sebevraždu na pódiu před publikem. Reakce ze strany úřadů na sebe nenechala dlouho čekat a jen pár hodin po oznámení záměrů skupiny vešel v platnost soudní příkaz, který Hell On Earth zakazoval nejen prodávat lístky na zmíněný koncert, nýbrž jakkoli onu akci inzerovat.

"Tohle všechno je o vládě a jejím zneužívání moci," reagoval rozhořčeně Tourtelot pro Rolling Stone. Agentura AP ovšem následně informovala, že soubor je odhodlán vystoupení uskutečnit stůj co stůj, nicméně za poněkud upravených podmínek - koncert se měl odehrát na utajeném místě, v utajeném městě a měl být vysílán po internetu v sobotu 6. října. "Sebevražda na pódiu není veřejným výstřelkem, ale seriózním aktem vyjadřujícím naši podporu asistovaným sebevraždám," psalo se na MTV.com.

A jak vše dopadlo? Pochopitelně nijak. Na internetu se nic neobjevilo, neboť stránka www.hellonearth.net je od pátku nedostupná. Webmaster Jason Trinidade vysvětlil příčinu kolapsu britskému časopisu NME následovně: "Bohužel, náš server byl zaplaven daty." Nabízí se tak hned několik možných vysvětlení: buď političtí papaláši zaplatili hackery, kteří website zablokovali, nebo to zprostředkovala dobrovolná iniciativa opačného smýšlení, než jsou Hell On Earth. Anebo skupina, která je podle agentury AP známá tím, že během koncertů zabíjela živé krysy v kuchyňském mixéru, použila ten nejcyničtější, nejpokleslejší, nejubožejší způsob, jak si udělat dobrou reklamu. Pravdu se už zřejmě nedovíme...


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY