Vesně v songu "Moravo" vypomohl rapper Ego

23.10.2024 16:43 - Hana Bukáčková | foto: Markéta Polášková

Zpěvačka Patricie Kaňok, frontmanka Vesny, už to má sice za pár, než se stane maminkou, ještě před porodem o sobě ale dává s kapelou vědět novým songem, v němž se vrací k češtině a ke svým kořenům. Dámy se nečekaně spojily se slovenským rapperem Egem a vzdávají hold Moravě. Ve skladbě "Moravo" oslavují moravský folklór a zároveň s nadsázkou a vtipem glosují stereotypy o Moravácích.

Proč do písničky pozvaly zrovna Ega, vysvětluje Patricie takto: "Chtěly jsme v písničce někoho, kdo má v sobě slovanskou krev, stejně jako naše muzika. Ego byl dokonalý match - jeho hlas má charisma a jeho rap šťávu."

Videoklip k písni vznikal během tří dnů na různých místech - v Praze, na vesnickém statku připomínajícím Moravu a v Bratislavě. Režie se ujala členka kapely Bára Juránková. Klip bourá stereotypy a vymaňuje se z jakýchkoli škatulek a je plný kontrastů i klišé. Nechybí rapper s bourákem, hudebnice oblečené v krojích, ale v netypickém prostředí - procházejí se v krojích s kozami po Národní třídě, nebo naopak oblečené do poslední módy kydají hnůj na venkově. Dá se tak čekat, že video vzbudí vlnu emocí a na internetu se o něm bude hodně diskutovat.

Vesna umí zaujmout i šokovat. Nová písnička i klip jsou opět kreativní, pestré, originální, provokativní, a vytváří tak trend, zároveň pamatují na kořeny kapely. Dámy prostě zase trefily do černého.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY