Nika Tenda z čela českého albového žebříčku nesesadili Coldplay ani Škwor

16.10.2024 20:00 - Josef Martínek | foto: Ondřej Pýcha

Díky novinkám od skupin Coldplay a Škwor se medailové stupně tuzemské albové hitparády výrazně proměnily, avšak Nik Tendo své vedení uhájil. Parta kolem Chrise Martina kraluje se singlem "feelslikeimfallinginlove" aspoň rádiím, v singlovém digitálu potvrdili své výsadní postavení Linkin Park.
Coldplay - feelslikeimfallinginlove
© Warner Music
RÁDIA - Desátý týden v top ten, z toho čtvrtý na nejvyšším stupni. Čeští rádioví dramaturgové jdou Coldplay takzvaně na ruku a jejich písníčku "feelslikeimfallinginlove" protáčejí opravdu naplno. Na svém zůstali také Myles Smith se "Stargazing" a Dasha se songem "Austin", takže stupně vítězů tentokrát nehlásí vůbec žádnou změnu.

Nic pozoruhodného se neudálo ani na dalších pozicích první desítky, ve které nenajdeme žádné nové jméno. Českou tvorbu v této sestavě znovu reprezentuje jen jedna skladba - na šestce umístěná "I tak to za to stojí" od formace O5 & Radeček s hostující Elly.

Nejvýše postavenou novinku vyslal do éteru Marek Ztracený - potenciální svatební hit "Ta bílá ti sluší" startuje na čtyřicáté sedmé řádce. Zpěvák ho plánuje živě představit také na svém očekávaném turné, kterým se příští léto vrátí po dvou letech na pódia - a jen za prvních čtyřiadvacet hodin prodal na koncerty přes osmdesát tisíc vstupenek.

Fanoušci taneční hudby zpozorní u čtyřicáté deváté příčky - společnými silami se na ni dostali David Guetta, Alesso a Madison Love zásluhou kousku "Never Going Home Tonight". Rapper Shaboozey s countryovým trackem "A Bar Song (Tipsy)", který už od léta vytrvale boří hitparády (hlavně) v USA, debutuje jako šedesátý druhý nejpřehrávanější.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Coldplay - feelslikeimfallinginlove
  2. Myles Smith - Stargazing
  3. Dasha - Austin
  4. Timmy Trumpet feat. Sam Feldt, Joe Taylor & Ekko - Sun Comes Up
  5. Michael Schulte feat. R3hab - Waterfall
  6. O5 & Radeček feat. Elly - I tak to za to stojí
  7. Teddy Swims - The Door
  8. Oliver Heldens feat. Weibird - Out Of Love
  9. Mark Ambor - Belong Together
  10. Meduza feat. OneRepublic & Leony - Fire


Nik Tendo - V gastru nejsou lidi
© Milion+
ALBA - Také na čtvrtý pokus vystoupal Nik Tendo s nahrávkou "V gastru nejsou lidi" na nejvyšší stupeň albového přehledu. Tentokrát měl přitom v boji o vítězství silnou konkurenci.

Stříbrnou pozici urvali Coldplay se svou desátou řadovkou "Moon Music" - britské kapele tím pádem jen těsně unikl double, tedy paralelní triumf v žebříčku desek i v tom rádiovém. V USA i Velké Británii ale tato hitová mašina podle očekávání dobyla nejvyšší post.

Na přízeň českých rockových fanoušků se dál může spolehnout skupina Škwor, která loni oslavila pětadvacet let na scéně dvěma vyprodanými koncerty v pražském O2 universu. Živák se všeříkajícím názvem "25 let (live)", který tuto událost připomíná, se vyšvihl na třetí místo.

Zbylé příčky top desítky si rozdělily hvězdy mladé generace, zejména pak rapující kluci, kterým sekundují zpěvačky Billie Eilish a Sabrina Carpenter.

Na pětačtyřicítce odstartovala dvojice Paulie Garand a Kenny Rough, která titulem "Molo II" po deseti letech navázala na společnou jedničku.

Hitparádě digitálních singlů stále neochvějně vévodí Linkin Park s dvojicí singlů "The Emptiness Machine" a "Heavy Is The Crown", na trojce následují Hard Rico a Yzomandias se skladbou "Narcos".

Top 10 - alba:
  1. Nik Tendo - V gastru nejsou lidi
  2. N Coldplay - Moon Music
  3. N Škwor - 25 let (live)
  4. Billie Eilish - Hit Me Hard And Soft
  5. Ben Cristovao - Spektrum
  6. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  7. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  8. Viktor Sheen - Planeta opic
  9. Ektor - Detektor III
  10. Sabrina Carpenter - Short n' Sweet

Úplnou rádiovou, albovou i digitální hitparádu pro 41. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY