Jedineční Crash Test Dummies zahrají už na konci října v Rock Café

16.10.2024 18:33 - Tisková zpráva | foto: Selection

Nezaměnitelný basbaryton Brada Robertse, originální texty a jedinečný folk-rockový zvuk charakterizují už více než třicet let tvorbu kanadské kapely Crash Test Dummies. Nyní míří do Prahy a jejich "Mmm Mmm Mmm Mmm" si s nimi bude moci zazpívat pražský klub Rock Café už 21. října.

Kapela, která vznikla v roce 1988 ve Winnipegu, debutovala albem "The Ghosts That Haunt Me". Nahrávka z roku 1991 zaznamenala úspěch u posluchačů i kritiky, dnes patří mezi oblíbené klasiky a přitáhla k tvorbě kapely také zájem mladší generace. Zatímco věrní fanoušci vzpomínají na to, jak songy Crash Test Dummies zasáhly v devadesátkách do jejich životů, mladší příznivci objevili netradiční zvuk a osobité písně kanadské formace.

Druhé album "God Shuffled His Feet" z roku 1993 obsahuje hit s názvem "Mmm Mmm Mmm Mmm", který formaci přinesl světovou popularitu. Tuto její jednoznačně nejznámější skladbu zařazují rádia do svých playlistů dodnes. Následovala třetí řadová deska "A Worm's Life", kterou vydali v roce 1996.

Nezaměnitelnou značkou Crash Test Dummies je basbarytonový hlas zpěváka a kytaristy Brada Robertse, který je po letech ještě výraznější. V nedávném rozhovoru pro 519 magazine Roberts řekl: "Hlas se ve skutečnosti s přibývajícím věkem prohlubuje." Singl "Sacred Alphaber" z roku 2023 to jen potvrzuje.

Vstupenky na koncert jsou nejsnáze k pořízení přímo na webu pořádající agentury Selection.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY