Klip "Where I Reign" zachycuje dynamiku koncertů sólového projektu Kerryho Kinga ze Slayer

06.10.2024 19:53 - Jiří V. Matýsek | foto: Marie Trávníčková / musicserver.cz

Kytarista Kerry King načas oprášil své Slayer - ti po šesti letech odehráli koncert v Chicagu a další je čeká už za pár dnů v Sacramentu - a pomalu se chystá na čerstvě ohlášenou americkou koncertní šňůru, kde bude jeho sólový projekt hlavním tahounem. Při této příležitosti vyslal do světa videoklip k písni "Where I Reign", kterou najdeme na solidní květnové desce "From Hell I Rise".

Černobílé video režíroval, stejně jako v předchozích dvou případech, Jim Louvau a nabízí svižně sestříhaný pohled na první fázi koncertního života Kinga a jeho nové party. Klip ikonického kytaristu nestaví na piedestal, náplní záběrů není rozhodně jen on. V zásadě spravedlivě dojde na všechny členy formace - Paula Bostapha za bicími, basáka Kylea Sanderse, kytaristu Phila Demmela - opticky si přece jen nejvíce pozornosti ukradl charismatický vokalista Mark Osegueda. A dojde i na pár pohledů do zákulisí.

Dynamický klip na obrazovku poměrně zdařile přenáší energii koncertů, ve výsledku ale působí spíše tuctově. Tvůrci se v tomto případě vydali spíše tou snazší cestou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY