Adam Vopička sólově debutuje stypkovskou baladou "Oči jako planety"

05.10.2024 10:51 - Honza Balušek | foto: Championship Music

Adam Vopička rozhodně nepatří mezi hudební nováčky. Hrál například v The Prostitutes a s Terezií Kovalovou vydal dvě desky kapely Calm Season. Nyní se ale rozhodl pustit se do muziky pouze sám za sebe. První vlaštovkou jeho sólové cesty se stal song "Oči jako planety".

"Tu píseň jsem původně složil jen na kytaru. Textem chci ukázat na situaci, kdy někoho milujeme, jsme připraveni dát mu všechnu lásku světa, ale ten člověk není připravený ji přijmout. My potom musíme v té situaci vyčkávat, nechat to utichnout, nesmět se ani hnout - jak říkám v textu písně," vysvětluje motiv skladby Vopička.

Rozmáchlá balada dává barvou zpěvákova hlasu hlavně na začátku vzpomenout na Davida Stypku, stejně jako poutavý text se silným sloganem. Producent Petr Zatloukal (Barbora Poláková, Diva Baara) usadil píseň do nevšedního mixu kytarového zvuku doplněného o jemné elektronické detaily a dechy. Příjemný podzimní song snad signalizuje věci příští.

Těch bychom se měli dočkat již brzy. Adam totiž plánuje vydávat další singly a příští rok je poskládat na sólové album. Na písních kromě něj a Zatloukala spolupracuje i Lukáš Chromek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY