Autoři virálního hitu "Duvet" míří do Prahy. Kapela Bôa představí v Roxy nové album "Whiplash"

26.09.2024 09:57 - Tisková zpráva | foto: Freddie Stisted

Britské alt-rockové trio Bôa, experimentující se žánry od funku až po rock, míří do Prahy. Do Roxy přiveze 9. února 2025 nové album "Whiplash", které vyjde v polovině října. Nenechte si ujít koncert skupiny, která stojí za virálním hitem "Duvet". Vstupenky budou v prodeji od pátku 27. září 2024 od 9:00 na GoOutu.

"'Duvet' je písnička, která by klidně mohla hrát během stěžejního momentu hlavní postavy v nějaké devadesátkové romantické komedii," napsal magazín Variety. Píseň se totiž 25 let od vydání stala trendem na platformě TikTok, kde ji k tvorbě krátkých videí použilo přes 300 tisíc uživatelů. Že Bôa patří mezi kapely se širokým generačním zásahem, je i po letech zjevné, což potvrzují milionová čísla na streamovacích platformách.

Londýnská trojice je teď po dlouhých dvaceti letech zpět v plné síle se zbrusu novou deskou "Whiplash", která vyjde již 18. října 2024. Album posluchače provede světlými i temnými stránkami kariéry samotné kapely. Dotýká se bolesti, osamělosti, ale i životních výher.

"Od momentu, kdy jsme poprvé vkročili do zkušebny, jsme se ihned vrátili do starých kolejí. S Alem jsme postupně přicházeli na riffy, skládali a budovali jednotlivé vrstvy songů. Za dobu, co jsme na téhle desce pracovali, jsem si prošla krásným vztahem i rozchodem. Když se tohle člověku stane, přemýšlí, co mohl udělat jinak, lituje, ale nakonec celou tu situaci i sebe přijme. Některé texty se přímo tohoto tématu dotýkají, některé jsou ale o věcech, které ve mně vzbuzují vášeň. Třeba způsob, kterým nahlížím na svět, jak vlastně stále nikam nezapadám, jak by věci mohly být jinak. Píseň 'Whiplash' tak může být jak o rozchodech, tak o cestě naší kapely Bôa," říká o desce zpěvačka Jasmine.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY