Justice a Tame Impala představují depresivní art noveau snímek k songu "Neverender"

26.09.2024 12:33 - Kateřina Spacek | foto: Jan Kuča

Francouzské elektronické duo Justice vydalo v dubnu poměrně průměrnou desku "Hyperdrama". Na čtvrté řadovce dvojici hostovali třeba Tame Impala, The Flints, Connan Mockasin či Thundercat a další.

Právě první zmíněná kapela se podílela na vzniku skladeb "One Night/All Night" či úvodní "Neverender". Povedenou písničku v tanečním rytmu se formace nyní rozhodla doprovodit o animovaný videoklip. Na starost jej dostal Masanobu Hiraoka.

"Videoklip 'Neverender' nám poskytl perfektní příležitost využít mnoho našich vizuálních vlivů a zároveň je ozvláštnit jedinečnou reinterpretací Masanobu Hiraoky. Společně s dlouholetými spolupracovníky Pascalem Teixeirou a Armandem Beraudem jsme se zpočátku inspirovali titulkovými sekvencemi anime z 80. let, na kterých jsme vyrůstali a které udaly klipu vizuální tón," prozradila kapela.

Snímek se nese na vlně art noveau a divákovi nabízí pohled do fiktivního světa mimo zemský prostor. Futuristická podívaná je nejen ulítlá, ale chvílemi také pekelně depresivní. Nechybějí atomy, zakrvácená růže nebo náboženské prvky. A to vše tvůrce zasadil do světa Justice.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY