Justin Vernon z Bon Iver se v černobílé depresi "S P E Y S I D E" uchýlil do postele

23.09.2024 18:39 - Kateřina Spacek | foto: Erinn Springer

Justin Vernon před pár dny oznámil vydání nového alba. Novinka americké formace Bon Iver nazvaná "SABLE" vyjde 18. října a kapela se na ní rozhodla vrátit ke svým akustickým kořenům. Písně, které se na desce objeví, Vernon a spol. napsali mezi lety 2020 a 2023.

První ochutnávka z nového počinu nese název "S P E Y S I D E" a zvukově připomene kouzlo debutu "For Emma, Forever Ago" z roku 2007. Povedený výsledek posluchačům okamžitě umožní lehce vklouznout do světa Bon Iver, a to nejen díky křehké kytarové melodii, ale především také působivým veršům představujícím tlak, úzkost a temnotu. Právě s těmito emocemi se frontman potýkal v nejtěžších období svého života.

K vysoce emotivní písni vznikl černobílý videoklip, jehož režie se ujala fotografka Erinn Springer. Její smysl pro cit se skvěle kloubí s myšlenkou skladby, čímž vytváří krásnou podívanou. Diváci se s hudebníkem ocitají v poloprázdném domě, kde se pod nadvládou vzpomínek a návalu emocí Vernon rozhodl uchýlit do postele a tam odprezentovat svůj song, zatímco po nebi tančí černé mraky. Jak celý příběh může dopadnout?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY