Bryan Adams zavzpomínal na písničky, které napsal pro Kiss

11.09.2024 17:11 - Honza Balušek | foto: Marie Trávníčková / musicserver.cz

Bryan Adams sice stále brázdí koncertní pódia (u nás se jako náhradník za Scorpions ukázal před pár dny na Havířovských slavnostech a 13. října potěší brněnské fanoušky ve Winning Group Areně), najde si ale čas i na nahrávání. I když třeba jen starších písniček.

Muzikant totiž nedávno oznámil založení svého vlastního labelu Bad Records a jako vůbec první titul na něm vydal limitovaný vinylový singl s dvojicí skladeb "War Machine" a "Rock And Roll Hell". Nejedná se ale o žádné novinky, Adams tyto songy napsal společně s Jimem Valancem a Gene Simmonsem už v roce 1982 pro album Kiss "Creatures Of The Night". A nyní se je rozhodl oprášit a natočit své verze.

Jako bonbónek pro skalní fanoušky písně bezpochyby zafungují, běžné posluchače ale asi příliš neosloví. Až moc se z nich dá vycítit, že jde spíše o albové než singlové kousky, navíc příliš chtěně drsný Adamsův zpěv v první zmíněné kontrastuje s měkkým a prázdným zvukem, kterému chybí rocková dravost a hlavně více kytar.

Oba kousky Kanaďan doprovodil videoklipy. V případě "Rock And Roll Hell" natočil živák ze střechy londýnské Royal Albert Hall, "War Machine" naopak doplňuje vojenský klip plný počítačové grafiky, výbuchů a války. Nejde ale o fan servis pro military příznivce, nýbrž samozřejmě o vyobrazení hrůz krvavých konfliktů - a konec snímku přinese i něco jako happy end.

Pro porovnání si můžete pod článkem pustit také originální verze obou skladeb, jak je před více než čtyřiceti lety nahrála kapela Kiss.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY