Pokáč si v klipu k songu "Solitaire" zahrál žolíka

12.09.2024 12:21 - Hana Bukáčková | foto: Alexandra Šnaid

Pokáč přichází s novým singlem "Solitaire", který zní pestřeji a tanečněji, než jsme u něj zvyklí. Písní upozorňuje na to, že život občas není až tak fér. Zároveň radí, jak se s tím vypořádat.

"Každýmu z nás se v životě přihodí menší či větší tragédie, se kterou se musí srovnat. Nejlepší lék na tyhle rány je čas, ale mně pomáhá vnímat maličkosti kolem sebe, který se na první pohled můžou zdát všední. Radujte se a važte si i sebemenších malicherností," komentuje píseň oblíbený písničkář.

Refrén je každopádně návykový: "Život občas není fér, až příliš krutej se může zdát. Nehraje se jak solitaire, některý karty prostě není kam dát." Líbí se mi připodobnění, že život je jako hra, v níž se rozdaly karty. A je jen na tobě, jak s nimi budeš hrát. Kdo říká, že se s méně příznivými kartami nedá zahrát dobrá hra? Ale nebyl by to žolík (lomeno šašek), kdyby nás díky své tvárné češtině a typickému humoru zároveň i nepobavil.

Videoklip vznikl ve spolupráci s týmem režiséra Jakuba Mahdala, který má na svědomí už dvacítku Pokáčových klipů. Písničkář ztvárnil protagonistu v roli žolíkové karty (s označením jeho iniciál) a provede nás běžnými životními situacemi a peripetiemi. V klipu se objevila také jeho žena Eliška, která hrála již ve videu k songu "Úplně levej".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY