Marko Hietala si v klipu "Frankenstein's Wife" hraje na šíleného vědce

09.09.2024 18:14 - Ondřej Hricko | foto: Andrea Beckers

Bývalý basák a zpěvák Nightwish Marko Hietala se letos opravdu činí. Už na jaře se připojil ke své někdejší spoluhráčce a další ex-člence slavné finské metalové skupiny Tarje Turunen a společně odehráli část jejího turné po Americe a Evropě, kdy se zastavili také na plzeňském Metalfestu. Ještě předtím vydali společný singl "Left On Mars".

Nyní se Hietala vrací s ryze vlastní tvorbou - písní "Frankenstein's Wife". Oproti první sólovce "Mustan sydämen rovio" z roku 2019, na níž své metalové kořeny notně přibarvil severským folkem, se na aktuálním singlu prezentuje návykovým, silně melodickým hard rockem, připomínajícím tvorbu The 69 Eyes nebo Alice Coopera. Připodobnění ke zmíněným rockovým legendám pomáhá i gotický hororový vizuál, který pro svůj romanticko-makabrózní videoklip zvolil.

Ten přináší trochu potrhlou variaci na klasické hororové dílo Mary W. Shelley "Frankenstein". Samotné zpracování působí, jako by se ho ujal sám Tim Burton se svou vyšinutou poetikou, pod režii se ale podepsal protřelý Ville Lipiäinen, jehož jméno nalezneme pod videi Nightwish, Pain, Powerwolf či Soilwork.

Muzikant sice žádné další podrobnosti o chystaném albu do éteru nevypustil, povedenou novinkou ale určitě naláká na další chystané turné s Tarjou Turunen nazvané "Together", jehož česká zastávka proběhne 7. března 2025 ve Zlíně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY