TV On The Radio ke 20. výročí alba "Desperate Youth, Bloodthirsty Babes" představují archivní song "Final Fantasy"

08.09.2024 13:52 - Kateřina Spacek | foto: Michael Lavine

Před dvaceti lety vydala brooklynská skupina TV On The Radio své kritikou oceňované debutové album "Desperate Youth, Bloodthirsty Babes". Nahrávka vyšla 9. března 2004 a třeba magazín Rolling Stone ji označil za "dokonalé album ve všech jeho podobách, protože je romantické, občanské a psychologické" a posléze ji i zařadil mezi desky, které musíte slyšet, než zemřete.

Na oslavu vydá původní label kapely Touch and Go Records 15. listopadu výroční edici kolekce s pěti bonusovými skladbami, z nichž dvě dosud nevyšly. Jednou z dříve nezveřejněných písni je song "Final Fantasy". Poměrně rané demo definuje pomalý beat s nádechem psychedelie. Písni dominují vokály formace propůjčující jí až dystopické kouzlo.

Když se ohlédneme za kariérou kapely, je příznačné, že se TV On The Radio úmyslně vymykali stereotypům, hudebně i jinak - už jen tím, že existovali. Představa převážně černošské indierockové formace byla pro kritiky zpočátku novinkou. Stejně tak nelze podcenit, jak velký vliv partička měla na budoucí generace černošských nezávislých umělců, kteří se vydali vlastní cestou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY