Nové desky 36/2024 - od Davida Gilmoura přes Paris Hilton po The Dead Daisies

11.09.2024 11:00 - Tomáš Parkan | foto: Sony Music

První zářijový týden přinesl dlouho očekávanou desku Davida Gilmoura, spíše nečekané druhé album Paris Hilton, superskupinu The Dead Daisies, návrat Mercury Rev, punkové The The, countryového barda George Straita, domácí Skyline či MarZ, živák Miro Žbirky, odkládané CD LL. Cool Je, altpopového Freda Againa.. nebo rockové Suuns či Hinds.
V pátek 6. září vyšly tyto nové tituly:

David Gilmour - Luck And Strange
žánr: rock / progresivní rock

David Gilmour - Luck And Strange
Po devíti letech vydává legendární kytarista David Gilmour své páté studiové album. Deska nesoucí název "Luck and Strange" vznikala půl roku v Brightonu a Londýně a přináší osvěžující hudební zážitek. Na kolekci se Gilmour opět spojil se svou dlouholetou textařkou a manželkou Polly Samson, navíc ke spolupráci přizval mladou a talentovanou zpěvačku a producentku Mariku Hackman, Právě díky ní a dalšímu producentovi Charliemu Andrewovi získala nahrávka moderní zvuk, který příjemně kontrastuje s Gilmourovou klasickou tvorbou.

"Charlie mě vyzval, abych se podíval na svou hudbu z jiného úhlu," říká Gilmour. "Jeho čerstvý pohled mi pomohl překonat některé zažité vzorce a vytvořit něco skutečně nového." Album obsahuje osm zcela nových skladeb, ale také přepracování starší písně "Between Two Points" od The Montgolfier Brothers. Zvláštní místo si zaslouží titulní skladba, ve které uslyšíme i zesnulého klávesistu Pink Floyd Richarda Wrighta. Tato nahrávka pochází z roku 2007 a byla pořízena během jam session v Gilmourově domě. Obálku alba navrhl renomovaný umělec Anton Corbijn, který se nechal inspirovat textem poslední písně "Scattered". Výsledkem je působivé vizuální zpracování, které dokonale doplňuje hudbu. Kolekce je k dispozici ve více formátech, včetně limitovaných edic na vinylu a ve speciální edici Blu-ray Audio, která obsahuje Dolby Atmos mix a několik bonusových skladeb. Upoutávku na nadcházející turné najdete níže a další ukázky z novinky na YouTube profilu interpreta.


Paris Hilton - Infinite Icon
žánr: taneční pop

Paris Hilton - Infinite Icon
Před osmnácti lety všechny překvapilo, když dědička slavného hotelového impéria Paris Hilton vydala album "Paris", na němž se tehdy podílela velmi prominentní sestava autorů a producentů jako Scott Storch, J. R. Rotem, Dr. Luke, Greg Wells, Kara DioGuardi nebo Rob Cavallo. Slavná blondýnka se pak věnovala jiným činnostem včetně DJingu, avšak poté, co před dvěma roky zazpívala společně se Siou a Miley Cyrus na vánočním speciálu svůj největší hit "Stars Are Blind", začalo se stále více mluvit o pokračování debutu. To je nyní tady, nese název "Infinite Icon" a právě Sia a také Jesse Shatkin jsou jeho hlavními producenty a autory. K nim se dále připojili ještě Banx & Ranx, Kid Harpoon, Alex Frankel ze synthpopového dua Holy Ghost! nebo Greg Kurstin. Švédská hudebnice připojila ve dvou písničkách i svůj vokál a v tom ji dále napodobily Rina Sawayama, Meghan Trainor, Megan Thee Stallion a Maria Becerra. Jak si ověříte na jejím YouTube, dvanáct písniček se nese hlavně na taneční vlně.


The Dead Daisies - Light 'Em Up
žánr: hard rock

The Dead Daisies - Light'em Up
The Dead Daisies, superskupina složená z hudebních veteránů, opět zatopila pod kotlem. Její nové album "Light 'Em Up" přináší dávku syrového rocku, která vás vrátí zpět ke zlatým časům tohoto jedinečného stylu. Ačkoli jednotliví muzikanti pocházejí z různých koutů světa a sestava se v průběhu let měnila, The Dead Daisies si zachovali svůj jedinečný zvuk, který kombinuje prvky klasického rocku, hard rocku a blues s typickými tvrdými riffy, chytlavými melodiemi a energickými vokály Johna Corabiho, který se do kapely vrátil po delší odmlce. Tato kolekce, jež byla nahrána v Nashvillu s producentem Marti Frederiksenem, budiž důkazem, že tento hudební žánr není mrtvý. Ukázky naleznete na YouTube profilu formace.


Skyline - Superpowers
žánr: taneční pop / electronica / breakbeat

Skyline - Superpowers
Devátá řadová deska české elektronické kapely Skyline vychází čtyři roky po předchozím albu "Electricity". Na novince se poprvé představuje nová zpěvačka Natálie Míšová aka Nvtvlie, která nahradila Marku Rybin. Ta se rozhodla plně věnovat formaci Gaia Mesiah. Na svém místě ale samozřejmě zůstal rapper a zpěvák Jakub Bína aka MC Jacob. Album nabité energií žánrově osciluje od drum and bassu přes house až po breakbeat. Produkci si na svá bedra vzal člen skupiny Martin Hoffer, o mix a mastering se postaral tradiční spolupracovník kapely Matouš Godík. Z nahrávky vyšly už čtyři singly, "Paralyzed", "Go Massive", "Let's Get Floatin'" a nejnovější "Sorry Not Sorry". Jejich videoklipy si můžete pustit na YouTube profilu formace.


Fred Again.. - Ten Days
žánr: alt pop / downtempo / indietronica

Fred Again.. - Ten Days
Anglický hudebník, zpěvák, producent, DJ a multiinstrumentalista Frederick John Philip Gibson známý coby Fred Again.. si letos na Grammy odnesl hned dva zlaté gramofonky, a tak je na něj aktuálně upřena velká pozornost. Platí to i o jeho čtvrtém studiovém albu "Ten Days", které je jednoduše kolekcí deseti písniček o deseti dnech, což je trochu matoucí, protože nahrávka obsahuje hned dvojnásobný počet skladeb. Nechybí ani řada hostů, jimiž jsou Obongjayar, Jozzy, Jim Legxacy, Sampha, Soak, Anderson .Paak, Chika, Duskus, Four Tet, Skrillex, Joy Anonymous, The Japanese House, Scott Hardkiss a zřejmě nejpřekvapivější Emmylou Harris. Nejen tento duet uslyšíte na jeho YouTube profilu.


God Is An Astronaut - Embers
žánr: post-rock

God Is An Astronaut - Embers
God Is An Astronaut, irská instrumentální rocková kapela, známá pro své atmosférické a emotivní skladby, které často evokují pocit kosmických výprav a vnitřních prožitků, se po letech očekávání vrací s novým albem "Embers". Nová kolekce písní je dalším krokem v její bohaté diskografii a slibuje posluchačům ještě hlubší ponoření do jejího charakteristického zvuku. Můžete se opět těšit na typické post-rockové aranže, propletené s prvky ambientu a shoegaze. Kapela opět dokazuje, že je mistrem v budování napětí a vytváření nezapomenutelných hudebních obrazů. Nahrané kompozice jsou hudební cestou, která posluchače zavede na místa, která ještě nezná. Je to pozvání k introspekci a k objevování nových dimenzí vlastní duše. Neváhejte a poslechněte si ukázky z novinky na YouTube profilu kapely.


George Strait - Cowboys And Dreamers
žánr: country

George Strait - Cowboys And Dreamers
George Strait ani ve svých dvaasedmdesáti letech nekončí s kariérou, byť od jeho posledního koncertu velkého rozlučkového turné uplynulo letos právě deset let. Svoji jednatřicátou desku "Cowboys And Dreamers" uvedl do světa stylově, když 15. června na stadionu Kyle Field Texaské univerzity vytvořil americký návštěvnický rekord v uzavřené aréně, jenž má hodnotu 110 905 diváků. Není tedy divu, že se na třinácti písničkách podílela řada špičkových amerických hudebníků, jako třeba houslista Stuart Duncan, kytarista Mac McAnally, varhaník Matt Rollings nebo steel kytarista Paul Franklin. Jediným oficiálním hostem je však Chris Stapleton. Že tento americký countryový matador rozhodně nepatří do starého železa, zjistíte na jeho YouTube.


Mercury Rev - Born Horses
žánr: indie rock / psychedelický rock

Mercury Rev - Born Horses
Návrat po dlouhých devíti letech hlásí američtí indie rockeři Mercury Rev. Osmiskladbová novinka "Born Horses" následuje kolekci "The Light in You" z roku 2015. Kapela, známá svým psychedelickým rockem protknutým ambientními prvky, na novince opět posouvá hranice žánru a opět se předvádí jako mistři vytváření atmosférických a hypnotických zvukových obrazů. Hudba formace je jako snové putování, které vás zavede do tajemných koutů duše. Jako pilotní singl byla vybrána skladba "Patterns", jež má vyjadřovat, že nic se v našem světě neděje náhodně, ale vše má nějaké pořadí - vzory. Nakonec se na uvedený klip v podobě mihotajícího textu můžete podívat na YouTube profilu formace.


Tip týdne

LL Cool J - The Force
žánr: alternativní hip hop / r'n'b / prog rock

LL Cool J - The Force
Dlouhých jedenáct let trvalo, než LL Cool J připravil své čtrnácté album. Přitom první verzi nahrál již v roce 2014, nicméně americký rapper za ni od svých fanoušků sklidil velkou kritiku a nakonec ji stáhnul. Je otázkou, jak přijmou jeho náhradu "The FORCE", což je akronym pro Frequencies Of Real Creative Energy. Navíc se rozhodně nejedná o ryze hiphopovou nahrávku. Ve čtrnácti skladbách se míchá řada různorodých stylů od psychedelie přes soul, r'n'b a pop až po progresivní rock a world music. Produkci měl na starosti prakticky pouze Q-Tip a výčet slavných hostů tvoří Snoop Dogg, Fat Joe, Rick Ross, Sona Jobarteh, Saweetie, Busta Rhymes, Nas a Eminem. Proč jsme zvolili tuto desku Tipem týdne, zjišťujte na rapperově YouTube.


Max Richter - In A Landscape
žánr: minimalismus / současná vážná hudba / ambient

Max Richter - In A Landscape
Britský skladatel Max Richter se s albem "In A Landscape" vrací přesně o dvacet zpátky a sám to vysvětluje následovně: "Pro mě je hudba na této desce o propojení a sladění polarit - elektroniky s akustickými nástroji, přírodní svět s lidským světem a velké ideje života s osobním a intimním. Toto je dynamika, kterou jsem začal prozkoumávat na své nahrávce 'The Blue Notebooks' z roku 2004 a nový projekt sdílí mnohé z obav tohoto alba. Svým způsobem je tato nahrávka jiným pohledem na témata dřívějšího díla, ale z perspektivy našeho světa a našich životů v roce 2024." Výsledkem je celkem čtyřiadvacet skladeb rozdělených do dvou částí, které nahrával ve svém vlastním domácím studiu. Kam nás s nimi zavedl hudebně, zjistíte na jeho YouTube profilu.


Pure Reason Revolution - Coming Up To Consciousness
žánr: alternativní rock / progresivní rock

Pure Reason Revolution - Coming Up To Consciousness
Pure Reason Revolution se po úspěchu svých předchozích alb vracejí s novou nahrávkou, která opět posouvá hranice alternativně progresivního rocku. Tato britská kapela, známá svým charakteristickým zvukem a komplexními skladbami, představuje své šesté studiové album. "Coming Up To Consciousness" je dalším krokem v její hudební evoluci a nabízí posluchačům intenzivní zážitek plný emocí a experimentálních zvuků. Kolekce je protkána typickými prvky formace, to jest bohatými vokálními harmoniemi, atmosférickými kytarovými texturami a rytmickými variacemi, které vytvářejí hypnotický a zároveň energický celkový dojem. Kapela si na novince zachovává svůj charakteristický zvuk, zároveň však experimentuje s novými prvky a žánrovými vlivy, což výsledný zvuk ještě více obohacuje. Přesvědčte se sami poslechem ukázek na YouTube profilu formace.


Suuns - The Breaks
žánr: experimentální rock / avantgardní rock

Suuns - The Breaks
Suuns, kapela z Toronta, známá svým experimentálním zvukem, který se pohybuje na pomezí post-punku, noise rocku a elektroniky, opět překvapuje. Šestá studiovka "The Breaks" představuje další evoluci jejího charakteristického zvuku. Na tomto albu tito experimentátoři opět prokazují svou schopnost tvořit komplexní a vrstvené skladby, které jsou zároveň melodické a hypnotické. Pracují s různými žánry a nástroji, čímž vytvářejí jedinečný zvukový koberec, který vtáhne posluchače do jejich světa. Nová kolekce je opět plná dynamických kontrastů, od tichých ambientních pasáží až po intenzivní noiserockové výbuchy. Texty se zabývají tématy identity, vztahů a hledáním smyslu v dnešním světě. Pokud jste fanouškem inovativní a nekonvenční hudby, můžete nasát atmosféru noisových experimentálních ploch na jejich YouTube profilu.


MarZ - #silnouzenou
žánr: alternativní folk / rock / jazz

MarZ -  #silnouzenou
Nové album s názvem "#silnouzenou" skupiny MarZ, vedené zpěvačkou a kytaristkou Markétou Zdeňkovou, obsahuje především písně na téma emancipace, odpoutání se od toxických vztahů a zaměření se na sebe sama. Hashtag v názvu ale poukazuje i na odvrácenou stránku současné tendence všechno zvládnout, prezentovat se na veřejnosti a sociálních sítích coby perfektní, šťastní a úspěšní lidé, nedávající najevo své slabiny. Frontmanku a výhradní autorku všech písní a textů k ní inspiroval známý seriál "Ginny & Georgia": "Hlavními protagonistkami jsou matka s dcerou, jedna reprezentuje tvrdý přístup člověka, který se musel v životě lecčím protlouct, druhá je možná naivním, ale silným hlasem srdce, které zůstává zranitelné. Myslím, že obě ženy mohou být i symbolem dvou pólů v každém z nás, které je třeba vyvažovat.". Devět písniček na pomezí rocku, popu, ale i folku a jazzu skupina prezentuje na svém webu.


EP a minialba

  • Danielle Bradbery - Danielle
    Loni tomu bylo právě deset let, co teprve šestnáctiletá zpěvačka z Texasu ovládla čtvrtou řadu "The Voice". Poté vydala dvě alba, avšak od roku 2017 o ní bylo slyšet pouze ojediněle. Nyní se vrací se sedmi písničkami tematicky věnovanými rozchodu s jejím přítelem, v nichž už z její country zbyly spíše náznaky. (YouTube)

  • TzuYu - Aboutzu
    Svoje debutové ípíčko vydává zřejmě nejslavnější členka k-popového girlbandu Twice. Taiwanská zpěvačka si pro něj připravila celkem šest songů, na nichž se podíleli i neasijští producenti jako Lostboy nebo Red Triangle. Hosty jsou Peniel z BTOB a pH-1. (YouTube)

  • Ibibio Sound Machine - The Black Notes
    Anglické afrofunkové uskupení vydává po květnové desce "Pull The Rope" EP s dvojicí nových skladeb a dvěma remixy. (bandcamp)


Rachel Platten - I Am Rachel Platten
žánr: pop / rock / country

Rachel Platten - I Am Rachel Platten
Po dlouhých sedmi letech se vrací na hudební scénu Rachel Platten. Třinácti songy navazuje na desku "Waves", pod nimi se vedle ní samotné podepsali dále Gian Stone, Jason Evigan a Jon Levine, tedy hudebníci stojící například za úspěchy Meghan Trainor, Ellie Goulding, Seleny Gomez nebo Demi Lovato. Tematicky se hodně věnují poporodním depresím, kterými si zpěvačka prošla po narození svých dvou dcer. Nabídne mezi nimi i jeden duet s Michaelem Boltonem. Nejen ten sdílí na svém YouTube profilu.


Miro Žbirka - aLIVE - The Final Live Concert
žánr: pop

Miro Žbirka - aLIVE - The Final Live Concert
Jak už napovídá název "aLIVE" a zejména pak podtitul "The Final Live Concert", dočkají se fanoušci Miro Žbirky nového a zároveň zřejmě posledního záznamu jeho koncertu. Naposledy vyšel živák československého hudebníka v roce 2004, a tak symbolicky po dvaceti letech vychází další, kterým je jeden z jeho posledních koncertů v roce 2021. Zazněly na něm ty největší hity jako například "Atlantída", "22 dní", "Balada o poľných vtákoch" nebo "Len s ňou", takže by se dalo říci, že se jedná o Best of Miro Žbirka live. Na tomto vystoupení jej doprovázela kapela v čele s kytaristou Honzou Ponocným, bubeníkem Matyášem Vordou, klávesistou Honzou Horáčkem a basákem Almelou. Ve skladbě "Co bolí to přebolí" hostuje zpěvačka Martha. Kompletní seznam dvanácti písniček, včetně jejich ukázek, nabízí Supraphonline.


Boston Manor - Sundiver
žánr: rock

Boston Manor - Sundiver
Britská rocková formace připravila pro své fanoušky novou studiovku. Nahrávka s titulem "Sundiver" se pyšní pořadovým číslem pět a jako první ochutnávka vyrazil do světa singl "Heat Me Up". Jak prozradili sami muzikanti, byla to první skladba, kterou pro novou desku složili. K celé nahrávce pak vzkázali fanouškům: "Je to výsledek čtyřletého plánování a dvouleté práce." Jestli jejich práce stojí za to, posuďte sami a poslechněte si ukázky na YouTube.


The The - Ensoulment
žánr: hardcore punk

The The - Ensoulment
"Ensoulment" je oficiálně prvním albem kapely The The po pětadvacetileté odmlce. Nahrávka obsahuje dvanáct nových kousků, za kterými stojí především mastermind kapely Matt Johnson, kterému s produkcí vypomohl Warne Livesey. Nahrávka je k dispozici v mnoha variantách, včetně vinylu a limitované verze obsahující trojici vinylových desek. Ukázky najdete na YouTube.


Wage War - Stigma
žánr: metalcore

Wage War - Stigma
Po třech letech vychází novinka americké metalcorové kapely Wage War. Nahrávka s titulem "Stigma" vznikala pod taktovkou producenta Drewa Fulka a obsahuje celkem deset nových kousků. Najdete mezi nimi i pilotní singl "Magnetic" a druhou ochutnávku "Nail5". Jako třetí singl vybrali muzikanti kousek "Tombstone". Deska získává doposud velice kladná hodnocení. Mrkněte na YouTube, kde najdete hned několik ukázek.


Hinds - Viva Hinds
žánr: garage rock / indie rock

Hinds - Viva Hinds
Hinds se po čtyřech letech vracejí s novou energií a zvukem. Španělské garážové rockové duo Carlotta Cosials a Ana García Perrote, které tvoří jádro kapely, představuje své čtvrté studiové album s názvem "Viva Hinds". Na této desce se muzikantky opět posouvají dál a experimentují s novými zvuky a styly, aniž by ztratily svou charakteristickou energii a hravost. Novinka je plná chytlavých melodií, energických kytarových riffů a upřímných textů, které zkoumají jejich španělské kořeny. Několik písní nazpívali právě ve španělštině. Kromě klasického garážového rocku se na albu objevují také prvky popu, synthu a dokonce i dream popu. Pokud hledáte novou, čerstvou a energickou hudbu, zkuste ukázky na YouTube profilu skupiny.


V krátkosti

  • Honne - Ouch
    Anglická synthpopová dvojice si šestnáct písniček svého čtvrtého řadového alba rozhodla produkovat a napsat sama. V jedné z nich se k nim přidala ještě Liang Lawrence. (YouTube)

  • Shovels & Rope - Something Is Working Up Above My Head
    Americké manželské folk-rockové duo potřebovalo na přípravu své nové desky něco málo přes rok a nutno podotknout, že desítka písniček má tentokrát poměrně alternativní naladění. (bandcamp)

  • Eva Cassidy - Walkin’ After Midnight
    Americká folk-bluesová zpěvačka není již téměř třicet let mezi námi a přece se stále objevují nové a nové nahrávky, které ještě její fanoušci neslyšeli. Na aktuální desce, která vyšla v rámci Record Store Day, jich naleznou celkem dvanáct. (YouTube)

  • G Herbo - Big Swerv
    Kdo má rád trap a drill, jistě si nenechá ujít novinku rappera z Chicaga, který pro ni nahrál celkem čtrnáct tracků. Produkčně se jich ujal především Southside a mezi hosty najdeme jména jako 21 Savage, Chief Keif, Rob49 nebo BabyDrill. (YouTube)

  • Niall Horan - The Show: Live On Tour
    Minulý týden nám někdejší člen One Direction představil živý koncert z Madison Square Garden a tento týden je tu s dalším koncertním záznamem. Jedná se zčásti o totéž album, avšak nyní k němu ještě přihodil dalších deset songů, které pořídil ve zbytku světa, převážně však v Evropě. (YouTube)

  • Jessie Murph - That Ain’t No Man That’s The Devil
    Chcete-li tip na novou hvězdu, pak byste neměli minout debut country-pop-rockové zpěvačky z Alabamy. Na spolupráci jí kývli Teddy Swims, Jelly Roll, Koe Wetzel a Bailey Zimmerman. (YouTube)

  • Rex Orange County - The Alexander Technique
    Sólový projekt anglického hudebníka Alexandera Jamese O'Connora, který se umístil na druhém místě za Sigrid v BBC Sound Of 2018, napsal již svoji pátou albovou kapitolu. V šestnácti písničkách mu byli partnery Teo Halm (Omar Apollo, SZA, Rosalía) a Jim Reed. (YouTube)

  • Nicky Jam - Insomnio
    Americký zpěvák s dominikánsko-portorickými kořeny vydává další díl své albové série. Mezi hosty najdete v čtrnácti písničkách jména jako Sean Paul, Feid, Ryan Castro nebo Trueno. (YouTube)

  • Toro Y Moi - Hole Erth
    Jeden z nejvýraznějších představitelů chillwave se vrací po dvou letech s novou deskou a hosty jako Kevin Abstract, Don Toliver, Ducwrth, Elijah Kessler, Porches nebo Kenny Mason. (YouTube)

  • The Crane Wives - Beyond Beyond Beyond
    Čtyřčlenná formace z Michiganu kombinující indie rock, americanu a folk se vrací po poměrně dlouhé - osmileté - odmlce. Pro své fanoušky nachystala jedenáct písní. (bandcamp)

  • Ashe - Wilson
    Své třetí album se americká zpěvačka a hudebnice rozhodla vydat poprvé zcela sama. Dvanáct písniček si sama složila i nahrála, jediná výpomoc byla ta producentská od dvojice Collin Pastore - Jake Finch (Katie Pruitt, Lucy Dacus). (YouTube)

  • Vilde Frang / Deutsches Symphonie Orchester Berlin - Edward Elgar: Violin Concerto
    "Houslový koncert b mol" a "Carissimu" od slavného anglického skladatele si pro svoji novou nahrávku zvolila norská houslistka, jež má na svém kontě řadu ocenění. Jako bonus zařadila "Zahrady v Eastwellu" Williama Lloyd Webbera, otce slavného muzikálového skladatele. (Presto Classical)

  • Jhayco - Le Clique: Vida Rockstar (X)
    Bezmála třicet písniček rozdělených do tří částí si pro svoji nahrávku připravil portorický zpěvák, skladatel a producent. Nechybí v nich hned několik hostů jako DJ Khaled, Omar Courtz, Peso Pluma, Yandel nebo Kapo. (YouTube)

  • Okay Kaya - Oh My God - That's So Me
    Americko-norská zpěvačka, vlastním jménem Kaya Wilkins, se vrací po dvou letech od alba "SAP" s kolekcí dvanácti písní na pomezí alternativy a indie popu. (bandcamp)

  • Luke Winslow-King - Flash-A-Magic
    Americký bluesový hudebník, který studoval nějaký čas v Praze a do jehož repertoáru patří také dílo Antonína Dvořáka, ve svém delta blues představuje devět písní. (bandcamp)

  • Nala Sinephro - Endlessness
    Belgická jazzová muzikantka vydává svoji druhou desku. Podílela se na ní také anglická saxofonistka Nubya Garcia. (bandcamp)

  • The Dare - What’s Wrong With New York?
    Americký hudebník, který v poslední době úzce spolupracuje s Charli XCX, připravil debutové album s desítkou skladeb. Inspirovali ho dance-rockoví umělci jako LCD Soundsystem nebo Yeah Yeah Yeahs. (YouTube)

  • Monolake - Studio
    Německý hudebník pohybující se na pomezí dub techna, minimalismu a ambientu vydává po čtyřech letech nové album. (bandcamp)

  • Indochine - Babel Babel
    Francouzští rockoví veteráni přicházejí s novým, v pořadí čtrnáctým studiovým albem, dosud s jejich nejambicióznějším počinem, který je hutný a silný, ale stejně velkolepý, jako je zvláštní..Novinka slibuje další dávku charakteristického zvuku. Osmnáctka skladeb byla nahrána mezi Paříží, Bruselem, Londýnem a Madridem pod dohledem Marka Spike Stenta. (YouTube)

  • MJ Lenderman - Manning Fireworks
    Talentovaný multiinstrumentalista a zpěvák z Asheville v Severní Karolíně přichází se svým novým studiovým albem. Jeho hudba je směsicí indie rocku s výraznými kytarovými melodiemi a osobními texty. Tentokrát se nebojí experimentovat se zvuky a nástroji, čímž posouvá své hudební hranice ještě dál. (YouTube)

  • 40 Watt Sun - Little Weight
    Britská doom metalová kapela, známá pro své pomalé, těžké a melancholické skladby, opět překvapuje svým novým albem. S novinkou navazuje na své předchozí úspěchy a nabízí posluchačům další porci hutné, atmosférické hudby, která je charakteristická pro její zvuk. (YouTube)

  • Blink-182 - One More Time… Part-2
    Vylepšená verze poslední desky ikonické kapely, obohacená o dalších deset doposud nezveřejněných skladeb. (YouTube)

  • Fat Dog - Woof.
    Debutová deska ambiciózní kapely z Anglie, kombinující elektro punk, rock’n’roll a industriální pop. (YouTube)

  • God Dethroned - Judas Paradox
    Dvanáctá studiovka nizozemské extrémní metalové kapely. (YouTube)

  • Three Quarter Skies - Fade In
    Debutová deska nové kapely okolo Simona Scotta ze Slowdive. (YouTube)

  • Sarah Kinsley - Escaper
    Americká altpopová písničkářka vydává po čtyřech ípíčkách konečně i plnohodnotný debut, jehož produkce se ujal protřelý John Congleton. (YouTube)

Dále vychází

10.000 Maniacs - MTV Unplugged
40 Watt Sun - Little Weight
Alanis Morissette - Supposed Former Infatuation Junkie (Thank U Edition)
America - Live From The Hollywood Bowl 1975
Ant (Of Atmosphere) - Collection Of Sounds: Volume 1
Arrested Youth - Too Late To Start Over
Ashe - Wilson
Ashnikko - Demidevil / Deluxe
Black Sun - Black Sun
Bleachers - A Stranger Desired
Blink-182 - One More Time… Part-2
Blitzkrieg - Blitzkrieg
Boston Manor - Sundiver
Bremer/mccoy - Kosmos
Caleb Hearn - Left Of Mckinney
Camila Cabello - C,xoxo: Magic City Edition
Claude Fontaine - La Mer
Conner Youngblood - Cascades, Cascading, Cascadingly
Curse The Son - Delirium
Danielle Bradbery - Danielle
David Gilmour - Luck And Strange
David Gilmour - Luck And Strange (BluRay)
David Gilmour - Luck And Strange / Box Set / Deluxe
David Luning - Lessons
Deftones - B-Sides & Rarities
Denitia - Sunset Drive
Dummy - Free Energy
Eddie Clarke - Make My Day: The Rock ‘N’ Roll Story Of Fast Eddie Clarke
Elephant Tree - Handful Of Ten
Erin Cald - In The Middle
Eva Cassidy - Walkin’ After Midnight
Faces - Faces At The BBC: Complete Bbc Concert & Session Recordings 1970-1973
Fat Dog - Woof.
Fig Dish - Feels Like The Very First Two Times
Foghat - Stone Blue
Fred Again.. - Ten Days
Future Palace - Distortion
G Herbo - Big Swerv
George Strait - Cowboys And Dreamers
God Dethroned - Judas Paradox
God Is An Astronaut - Embers
Hinds - Viva Hinds
Honne - Ouch
Chappell Roan - The Rise And Fall Of A Midwest Princess (Tidal Exclusive)
Indochine - Babel Babel
Infrared - Manifestation
Jerry Foucault - The Universal Fire
Jessie Murph - That Ain’T No Man That’S The Devil
Jhayco - Le Clique: Vida Rockstar (X)
Jordan Rudess (Of Dream Theater) - Permission To Fly
Judah & The Lion - The Process (Deluxe)
Knitting - Some Kind Of Heaven
Laila! - Gap Year!
LL Cool J - The Force (Frequencies Of Real Creative Energy)
Lollise - I Hit The Water
Luke Winslow-King - Flash-A-Magic
Madonna - Like A Prayer (The Silver Collection)
Man Or Astro-Man? - Roygbiv (Recordings From The BBC)
Many Eyes (Feat. Keith Buckley Of Every Time I Die) - The Light Age
Masayoshi Fujita - Migratory
Max Richter - In A Landscape
Mercer Henderson - Not Really Strangers
Mercury Rev - Born Horses
Midwife - No Depression In Heaven
Miro Žbirka - aLive - The Final Live Concert
Mj Lenderman - Manning Fireworks
Monolake - Studio
Nala Sinephro - Endlessness
Neil Young - Neil Young Archives Vol. Iii Takes / Box Set
Niall Horan - The Show: Live On Tour
Nicky Jam - Insomnio
Okay Kaya - Oh My God
Paris Hilton - Infinite Icon
Party Dozen - Crime In Australia
Peel Dream Magazine - Rose Main Reading Room
Peelingflesh - G Code
Prim - Move Too Slow
Public Opinion - Painted On Smile
Pure Reason Revolution - Coming Up To Consciousness
Rachel Platten - I Am Rachel Platten
Rex Orange County - The Alexander Technique
Roxette - Rox Rmx
Rudess Jordan - Permission To Fly
Různí - 20 Years Of Dreaming And Scheming
Sarah Kinsley - Escaper
Shovels & Rope - Something Is Working Up Above My Head
Sleazyworld Go - More Than A Shooter
Slenderbodies - The Sugar Machine
Suuns - The Breaks
Sybris - Gold On Head
Sylvester - Live At The Opera House
Tall Juan - Raccoon Nights
Tamar Berk - Good Times For A Change
Tender - Flux
The Cardigans - The Rest Of The Best Vol. 1
The Cardigans - The Rest Of The Best Vol. 2
The Crane Wives - Beyond Beyond Beyond
The Dare - What’s Wrong With New York?
The Dead Daisies - Light'em Up
The Heavy Heavy - One Of A Kind
The Howl & The Hum - Same Mistake Twice
The The - Ensoulment3
Thelonious Monk Quartet - Complete Columbia Studio Albums
Three Quarter Skies - Fade In
Tori Amos - Unrepentant Geraldines (Deluxe Edition)
Toro Y Moi - Hole Erth
Tzu Yu - Aboutzu
Ultravox - Lament (40Th Anniversary Edition)
Vance Joy - Dream Your Life Away (10th Anniversary Edition)
Vestige - Janis
Vidiek - Štyry
Vilde Frang / Deutsches Symphonie Orchester Berlin - Edward Elgar : Violin Concerto
Vixen Marq - V1X3N (Hidden Track Edition)
Wage War - Stigma
Webb Chapel - World Cup
Whisper States - Whisper States
Wolfheart - Draconian Darkness

Vychází na vinylu:
10.000 Maniacs - MTV Unplugged
Atreyu - The Curse
Boston Manor - Sundiver
Curse The Son - Delirium
David Gilmour - Luck And Strange
Deftones - B-Sides & Rarities
Dummy - Free Energy
Elephant Tree - Handful Of Ten
Fat Dog - Woof.
Fig Dish - Feels Like The Very First Two Times
Fred Again.. - Ten Days
Genesis - Calling All Stations
Genesis - Nursery Cyme
Genesis - Selling England By The Pound
Genesis - We Can’t Dance
Genesis - Wind & Wuthering
George Strait - Cowboys And Dreamers
Hana Zagorová - Mít tě ráda / Největší Hity 1969–2018 (Supraphon)
Hinds - Viva Hinds
Indochine - Babel Babel
Jordan Rudess (Of Dream Theater) - Permission To Fly
LL Cool J - The Force (Frequencies Of Real Creative Energy)
Luke Winslow-King - Flash-A-Magic
Martina Topley-Bird - Quixotic
Masayoshi Fujita - Migratory
Max Richter - In A Landscape
Mercury Rev - Born Horses
Midwife - No Depression In Heaven
Miro Žbirka - aLive - The Final Live Concert
MJ Lenderman - Manning Fireworks
Natasha Bedingfield - Unwritten
Neil Young - Neil Young Archives Vol. Iii Takes / Box Set
Party Dozen - Crime In Australia
Peel Dream Magazine - Rose Main Reading Room
Pure Reason Revolution - Coming Up To Consciousness
Rangers - Rangers (Supraphon)
Rex Orange County - The Alexander Technique
Roxette - Rox Rmx
Rudess Jordan - Permission To Fly
Sarah Kinsley - Escaper
Shovels & Rope - Something Is Working Up Above My Head
Suuns - The Breaks
The Cardigans - The Rest Of The Best Vol. 1
The Cardigans - The Rest Of The Best Vol. 2
The Doug Carn Trio - The Doug Carn Trio
The Flaming Lips - The Soft Bulletin (25th Anniversary)
The Heavy Heavy - One Of A Kind
The The - Ensoulment
Three Quarter Skies (Feat. Slowdive’s Simon Scott) - Fade In
Toro Y Moi - Hole Erth
Vestige - Janis
Vidiek - Štyry
Vincent Price - Witchcraft-Magican Adventure In Demonology
Wage War - Stigma

EP:
Fcukers - Bagg$$
Georgia Gets By - Split Lip
Human Interest - Smile While You’re Losing (An Audio Guide To Wellness)
Jack Valero - Not In Kansas Anymore
Kidä - Savage Ballet
Laura Jane Grace & The Mississippi Medicals - Give An Inch
Rebounder - Sundress Songs
Rini - Lucky 7
Robin Kester - Patch
Scout Gillett - Imagination, Mo
Skullpresser (Feat. Members Of Mannequin Pussy And The Wonder Years) - Position Of Power

Reedice:
Cass Mccombs - A
Cass Mccombs - Not The Way (EP)
Cass Mccombs - Prefection
Deftones - B-Sides & Rarities
Foghat - Stone Blue
Nancy Sinatra - Nancy In London
Rangers - Rangers (+ Bonusy) (Supraphon)
Vidiek - Štyry


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY