Do Prahy už 20. září přijedou irští Lankum

04.09.2024 10:27 - Ondřej Hricko | foto: Lankum

Oceňovaná formace Lankum konečně představí českému publiku své experimentální pojetí irské folkové hudby. Po dvou zrušených koncertech na festivalech Pop Messe a Folkové prázdniny zahraje díky agentuře Heartnoize Promotion již 20. září v pražském klubu Archa+.

Kapela zařadila Česko do svého rozsahem skromného turné k propagaci loňské povedené čtvrté desky "False Lankum", která byla zařazená do úzké nominace Mercury Prize 2023 a vyhrála několik výročních anket. V letošním roce si i díky povedené novince zahrála na prestižních festivalech Glastonbury nebo Primavera.

V tvorbě formace se snoubí tradiční irská lidová hudba s inovativními zvukovými a vokálními postupy, které spolutvoří jedinečný rukopis těchto dublinských rodáků. V čele skupiny stojí zpěvačka Radie Peat a bratři Ian a Daragh Lynchovi. Sestavu doplňuje multiinstrumentalista Cormac Mac Diarmada. Kromě obvyklých nástrojů ve své bohatě vrstvené hudbě využívají také zvuky flétny, harfy, violy, banja, harmonia, bayanu, mellotronu nebo houslí.

Společně s irskými bardy se ve velkém sálu Archy+ představí také slovenská umělkyně žijící v Berlíně Nina Pixel, která představí své osobité pojetí elektronické hudby.

Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji na webu GoOut za 590 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY