Mat213 vydává song o fotbalistovi Christosu Zafeirisovi, ten si s ním zahrál i v klipu

01.09.2024 14:47 - Tisková zpráva | foto: Championship Music

Christos Zafeiris je fotbalista hrající za tým Slavie Praha, který před pár dny vstřelil geniální gól proti LOSC Lille. Mat213 je zase talentovaný umělec a držitel ocenění Apollo a Vinyla, který v říjnu vydá nové album "Nesu oheň". Tyhle dva teď spojuje song "Christos Zafeiris", ve kterém Mat213 s břitkou dikcí sobě vlastní přirovnává fotbal a emoce s ním spojené k životu.

"Rozhodl jsem se zkombinovat rap a fotbal, protože to vnímám jako určitou díru na trhu. Song o Christosu Zafeirisovi je první singl z chystaného alba, které vyjde v říjnu. Písnička ukazuje fotbalistu Slavie jako role modela, který stojí mimo problémy dnešní doby," vysvětluje ke skladbě Mat213.

Osobní a generační výpověď říznutá motivem escapismu skrze fotbal je doprovázená i hudebním videoklipem, kde je "polobůh Zafeiris" ukázaný v civilu jako jeden z nás.

"Se Zafim jsme si psali a domluvili si natáčení po vlastní ose. Song se mu fakt líbí a propojení pouličního 'kopání' s taneční hudbou mu bylo blízké, takže proto výsledný klip působí autenticky a nenuceně. Je to frajer," doplňuje Mat213. Křest nového alba "Nesu oheň" proběhne v klubu Fuchs2 7. listopadu 2024. Vstupenky budou v prodeji od 2. září.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY