Italové Psychopathic Romantics přijedou na české turné, v Praze zahrají 12. září

29.08.2024 17:11 - Tisková zpráva | foto: se svolením Psychopathic Romantics

Kapela Psychopathic Romantics vznikla v roce 2005 v jižní Itálii, v průběhu let vystupovala na koncertech v Itálii i v zahraničí a doposud vydala tři alba. V rámci českého turné zahraje také 12. září v pražském KC Kaštan.

Zvuk skupiny se neustále vyvíjí díky kombinaci mezinárodně orientovaného písničkářského stylu Italoameričana Maria "Dust" La Porty, zpěváka a autora formace, a hudebního hledání a eklektického přístupu ostatních členů: Vincenza Tancrediho (baskytara, doprovodné vokály), Augusta De Cesareho (kytary, buzuki, mandolína, doprovodné vokály, bicí) a Filippa Santoiemmy Jr. (kytary, mandolína, MicroKorg, programování, doprovodné vokály, perkuse). Ty se pohybují od folku po noise, od éterična po schizofrenii, od psychedelie po post-rock, od punku po pouliční písničkářství.

Poslední kapitolou tohoto vývoje je třetí album "Bread and Circuses" (2015 - Freakhouse Records). Původně vyšlo pouze na digitálních platformách, od roku 2020 je k dispozici také na vinylu v limitované edici. Mezi skladbami vynikají dvě zajímavé spolupráce, které dokládají fascinaci kapely jinými hudebními realitami, což ji vede ke kontaminaci písní velmi odlišnými jazyky. Konkrétně v "H.ash" je mluvené cameo ve francouzštině od Amauryho Cambuzata (Ulan Bator, Faust, Chaos Physique, Acid Cobra), v "Up and Down" se objevuje neapolský rapper Rob.Shamantide (Ganjafarm Cru).

Na začátku roku 2022 podepsala skupina smlouvu s vydavatelstvím Octupus Records pod dohledem Giuseppe Fontanelly (kytaristy italské formace 24 Grana a hudebního ředitele Sofar Sounds Neapol a dalších italských festivalů). V lednu 2023 vyšel první nový singl a videoklip "Isolation", který předznamenal nové EP "Some Tracks" ze spolupráce s novým labelem, které vyšlo v červnu 2023.

V současné době Psychopathic Romantics připravují svoje čtvrté album a poprvé přijíždějí na svoje první malé české turné s následujícími termíny:

11. 9. - Buštěhrad - AktOFFka Art Club
12. 9. - Praha - KC Kaštan
13. 9. - Broumov - Klub Eden
14. 9. - Semily
14. 9. - Kutná Hora - Klub Česká 1
15. 9. - Černošice - Club Kino



DOPORUČENÉ ČLÁNKY