Marie Tilšarová touží v novém klipu mezi lidmi stavět mosty a bořit zdi

20.08.2024 19:03 - Milan Menčík | foto: Petra Klačková

Marie Tilšarová před nedávnem pokřtila své nové album "Pošli to dál" a při té příležitosti natočila stejnojmenný videoklip, který nádherně zachycuje atmosféru této akce. Podtitul skladby je "Pojďme stavět mosty, pojďme bořit zdi", což znamená udělat něco, co je dnes setsakramentsky potřeba.

Marie pro inspiraci k písni zašátrala hluboko ve své paměti: "Když mi bylo 18 a byla jsem ve čtvrťáku na střední, přijela do školy skupina věřících z Ameriky. Prožili tam s námi týden a zase jeli. Jejich krédo bylo, že chtějí propojovat světy. Mají přání, aby mezi sebou lidi nedělali rozdíly. Prostě stavět mosty, bořit zdi. Tenkrát mě to nadchlo a s touto filozofií jsem se vydala po maturitě do světa."

Dalších dvacet let však trvalo, než píseň dokončila a pomoci jí k tomu musela jedna z fanynek. "Až když mi jedna fanynka napsala, zda by se mé další album mohlo jmenovat 'Pošli to dál', celé to zapadlo. Píseň i klip mají za cíl jediné - klid."

Ten z celého díla doslova sálá a má v sobě touhu být rozšiřován od člověka ke člověku. Faktem je, že lidé po klidu touží, což dokladuje fakt, že nové album Marie Tilšarová nahrála díky crowdfundingové pomoci fanoušků, kteří k dokončení desky přispěli zásadním dílem. Ta byla nahrána u Jardy Helešice a kromě hlavní interpretky a autorky se na ní podílela kapela Kdo jsme my ve složení Pavel Tilšar (basa, perkuse, zpěv) a Martin Penič (flétny, saxofony).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY