Tomáš Vartecký zůstal v Kurtizánách z 25. Avenue sám. Obklopil se proto novou sestavou

09.08.2024 18:05 - Hana Bukáčková | foto: se svolením kapely Kurtizány z 25. Avenue

O Tomáši Varteckém je v posledních dnech hodně slyšet. Zkraje týdne zatřásl mediálním prostorem jeho rozchod s Annou K. po sedmadvaceti letech. Nyní přišla podobná zpráva ohledně jeho kapely Kurtizány z 25. Avenue - ukázalo se totiž, že muzikant hodil přes palubu i své kumpány, jak stojí v jeho prohlášení.

"Drazí fanoušci Kurtizán z 25. Avenue, je tady to, o čem se už chvilku mluví. K25A jsou v novém složení. V tom dosavadním už bohužel nebylo možné pokračovat, a tak šel každý svou vlastní cestou. Nedávno mě však oslovili členové kapely Satanova Malá Raketka (Rosťa Janda, Jakub Sodomka, Václav Jura) s nabídkou spolupráce. Úkol pro ně zněl jasně: za tři dny se naučit 'Omylem', 'Maso' a 'Grétu'. Kluci jsou skvělí - obstáli. Slovo dalo slovo a nová sestava Kurtizán je na světě! Takže zkoušíme, nahráváme a těšíme se, až se s vámi uvidíme na koncertech," uvedl.

Přitom ještě v půlce května zrušila skupina všechny svoje letošní koncerty - prý ze zdravotních důvodů a s vyjádřením přání, že se snad uvidíme v lepších časech. Sestavu nyní opustila velká jména klubové scény, a to zpěvák Dan Kurz (Atari Terror), baskytarista Jan Rupprich a bubeník Marek Macháček (ex-Cocotte Minute). K obměně souboru došlo deset let po posledním přetřesu. Zdá se, že Vartecký to se změnami ve svém životě vzal opravdu od podlahy. Uvidíme, co přijde příště. Že by dal sbohem třeba svým dredům?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY