Podivní a jedineční Bo Ningen míří s novou deskou do Prahy

06.08.2024 18:27 - Tisková zpráva | foto: Bo Ningen

Japonská čtveřice Bo Ningen, která svoji kombinaci noise-rocku a alternativního rocku vysílá do světa už pěknou řádku let z Londýna, je zvláštní. A její hudba je prostě podivná. A v tomto případě ani zvláštní a ani podivný neznamená negativní. Pro milovníky mainstreamu možná. Pro milovníky alternativy vůbec. Milovníky alternativy musí Bo Ningen nadchnout. Pokud k nim patříte, přijďte se přesvědčit 16. listopadu do Futura. A pokud k nim nepatříte, přijďte taky. Je velká šance, že se milovníky alternativy stanete. Vstupenky za 490 Kč budou v prodeji na webu Futura a na GoOut.net od pátku 9. srpna 10:00. Vstupenky na místě pořídíte za 590 Kč.

Bo Ningen, což v angličtině znamená stick man, začali tvořit už v roce 2006. Experimentují s noise-rockem, alternativním rockem, nebojí se neo-psychedelie a nejsou nic, pokud ne kreativní. A to nejen v muzice. Překračují žánry, kombinují, věnují se umění v celé jeho šíři. Baví je filmy, literatura, design i móda a všechny vlivy a nejrůznější prameny umí promítat do své tvorby. Vždycky je tak výsledkem něco inspirativního a originálního. I když se to někomu může zdát podivné, nejde tomu upřít, že je to vždycky jedinečné.

Tak jako poslední deska Bo Ningen "The Holy Mountain Live Score". Ta vyšla letos v březnu a kapela ji fanouškům představí ve Futuru. Jde vlastně o alternativní soundtrack k filmu "The Holy Mountain" ("Svatá hora") od Alejandra Jodorowského. Pokud jste o filmu neslyšeli, doporučujeme zhlédnout, daleko lépe pak můžete pochopit celé album. Pokud ale jen fandíte alternativní muzice, klidně si desku pusťte jen tak. Rozhodně má totiž potenciál i sama o sobě. A naživo ho bezpochyby Bo Ningen využijí na 100 %. Přijďte se přesvědčit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY