Let It Roll 2024 startuje ve čtvrtek (a tak trochu už ve středu)

31.07.2024 09:41 - Tisková zpráva | foto: Lenka Hradilová

Největší drum & bassový festival světa, Let It Roll 2024, začíná již ve čtvrtek 1. srpna. Na milovickém letišti se v jeho rámci do soboty 3. srpna představí na dvě stě umělců, z toho zhruba polovina zahraničních jmen. V letošním roce na něj opět míří okolo dvaceti tisíc návštěvníků z více než šedesáti zemí světa.

Mezi hlavní taháky letošního ročníku patří žánrové hvězdy jako A.M.C, který již několik let v řadě drží titul pro nejlepšího DnB DJe světa dle ankety Drum&BassArena Awards, populární uskupení Rudim3ntal, které se do ČR vrací po pěti letech s novou show, nebo hitmakeři jako Netsky, Sigma, Sub Focus a Wilkinson. Své umělce na festivalu představí také několik světoznámých žánrových značek a vydavatelství jako Blackout Music, Critical Music, Eatbrain, Shogun Audio, UKF, Vandal Records nebo také fenomén posledních let, DnB Allstars.

Poprvé ve své historii festival nabídne hned tři unikátní shows - k tradiční páteční "Opening Ceremony", na jejíž tvorbě se letos podílelo několik desítek hudebníků, VJs i osvětlovačů nejen z ČR, ale i ze zahraničí, letos přibyla ještě uvítací show s titulem "The Unleash", která se odehraje už v předvečer festivalu a otevře středeční hudební program na Storm Stage. V sobotu se pak na hlavním pódiu, letos nazvaném The Core, odehraje také TOP10DNB show, o jejíž podobě rozhodovali sami návštěvníci.

Let It Roll tradičně patří mezi průkopníky v oblasti festivalové ekologie, ani letos tomu nebude jinak. Ke stávajícím aktivitám letos přidává novinku - z cigaretových nedopalků a kávové sedliny se chystá ve spolupráci s ČZU vyrábět biochar (pozn. biochar je zuhelnatělý materiál vyráběný z odpadu, nejčastěji biologického, využívaný za účelem zlepšení vlastností půdy nebo k odstranění znečištění odpadních či povrchových vod). Ukázka biocharu bude k vidění na stánku Rollin Green přímo na místě festivalu.

Dominantou festivalu jsou opět unikátní designová pódia, která letos všechna prošla razantními úpravami, a návštěvníky tak i díky novému rozložení hudebního areálu čeká dosud nevídaný zážitek ve všech směrech. Chybět nebude ani bohatý doprovodný program čítající různorodé denní aktivity v kempech i v samotném hudebním areálu.

Pro veškeré aktuality doporučujeme sledovat webové stránky festivalu letitroll.cz, případně facebookovou událost. Vstupenky na festival včetně dalších služeb je stále možné zakoupit zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY