Šermíř Alex Choupenitch vydává před Paříží svůj nový singl "Long Haul". V klipu se sešli čeští top sportovci

22.07.2024 18:33 - Tisková zpráva | foto: David Švarc

Šermíř Alex Choupenitch míří do Paříže na olympiádu. Ještě před ní stihl připravit svůj nový song "Long Haul". K němu natočil i klip, ve kterém se kromě něj objeví například Lukáš Krpálek, Max Habanec nebo Martin Fuksa.

Alex Choupenitch je profesionální sportovní šermíř (fleretista). V roce 2021 vybojoval na olympiádě v Tokiu fantastickou bronzovou medaili. O jeho úspěchu tehdy psala všechna tuzemská média. Ne každý o Alexovi ale ví, že se zároveň věnuje rapu. Svůj první song "Víme oba" vydal u Championship Music už v roce 2019. Jeho nejúspěšnějším singlem je track "Namotaný", který vznikl loni ve spolupráci s Alanem Murinem a na YouTube má přes půl milionu zhlédnutí.

Jen pár dní před odjezdem na olympijské hry v Paříži stihl Alex připravit nový singl a natočit k němu dokonce taky videoklip. Skladba se jmenuje "Long Haul" a odkazuje na dlouhý let, který má být metaforou k dlouhé a náročné sportovní cestě. "Všichni jsme nastoupili do letadla a čeká nás dlouhý let - naše kariéra," vysvětluje Alex. Text a melodii skladby připravil přímo Alex. Při produkci se spojil pro beat s ThugStage beats a Dobrin Mitchev se postaral o mix a master.

Záběry s Alexem se natáčely v hangáru na letišti v Letňanech. V klipu byly také použity momenty z příprav dalších sportovců na olympijské hry, mezi nimi je Lukáš Krpálek, Bára Seemanová, Martin Fuksa, Kristiina Mäki, Ondřej Gemov a Max Habanec. Ti všichni míří na Olympijské hry v Paříži, které začínají 26. července. Záběry vznikly pro olympijskou televizi Czech Team TV. Zde najdete i příběh Alexandra Choupenitche, a to v rámci cyklu "Cesta za snem".

Pro zajímavost zmiňme, že Alexův otec býval operním pěvcem, který cestoval po celém světě a zpíval také v milánské La Scale nebo v Covent Garden v Londýně. Alexova nevlastní babička Taťjána Samusenková byla olympijskou vítězkou v šermu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY