Adele oznámila, že si dopřeje velkou pauzu od hudby

18.07.2024 08:08 - Josef Martínek | foto: Columbia Records

Pokud se chystáte vypravit na některý z deseti srpnových koncertů Adele v osmdesátitisícové, pro tuto příležitost postavené aréně v Mnichově, měli byste si její vystoupení pořádně užít. Téměř jistě totiž britskou divu v následujících letech na pódiích neuvidíte - a nejspíš neuslyšíte ani žádnou její novou hudbu.

Zpěvačka totiž v rozhovoru pro německou televizi ZDF uvedla, že se stáhne do ústraní. "Nemám vůbec žádné plány na novou muziku. Po tomhle chci velkou pauzu a myslím, že se chci věnovat jiným kreativním činnostem, aspoň na chvílí," uvedla držitelka šestnácti Grammy.

Londýnská umělkyně, která se naposledy studiově připomněla albem "30" v roce 2021, poslední dva roky vydatně koncertovala. Počet repríz její rezidenční show v Las Vegas "Weekends with Adele" se totiž po závěrečných představeních, naplánovaných na letošní listopad, dostane na stovku. V Evropě však od dvou vystoupení v londýnském Hyde Parku v roce 2022 k vidění nebyla - právě proto poutá výše zmíněná série u našich německých sousedů takovou pozornost.

Nutno však dodat, že pokud si šestatřicetiletá interpretka v následujících letech skutečně dopřeje odpočinek, nepůjde o nijak překvapivý krok. Na to, že se v delších časových úsecích mezi alby na veřejnosti moc neukazuje a věnuje se především rodině, jsou fanoušci zvyklí. Na zatím poslední řadovku "30" je nechala čekat rovnou šest let, a přesto s ní opět dobyla světové hitparády.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY