Brutal Assault odtajnil obsazení své ambientní lounge a představil doprovodný program

20.07.2024 12:00 - Jiří V. Matýsek | foto: Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz

Program hlavních festivalových pódií na metalovém podniku Brutal Assault organizátoři odhalili už před nějakou dobou - a to včetně podrobného časového rozpisu. Ovšem o obsazení KAL stage, tedy ambientní lounge, se zatím mohlo pouze spekulovat. Nyní už spadla opona i zde: také letos nabídne interiérová scéna široký záběr od temného ambientu přes psychedelické výlety až k hrubé elektronice. Do line-upu akce, jež se uskuteční v termínu od 7. do 10. srpna tohoto roku v pevnosti Josefov, přibyla dvacítka čerstvých jmen.

Z těch zahraničních poutá pozornost temně rituální dark ambient francouzských Antelogos, kteří se ne festival vrátí po letech. Z Berlína přijedou původem američtí Spit Mask, kteří slibují provokativní show. Program obohatila i dvě italská lákadla - Bosco Santo se vynořili z tamního undergroundu a slibují snový a povznášející zážitek, arottenbit zase přiveze notně divokou synthwavovou show opřenou o 8-bitový styl hudby z pradávných počítačových her.

Českou a slovenskou scénu zastoupí Black Hole Constellation se svými temnými zvukovými krajinami, pořádnou párty rozpoutá C4AT, který se pro tvorbu svého industriálního techna inspiruje rozpadajícím se spartakiádním stadionem na pražském Strahově. Z poněkud jiného soudku pak bude vystoupení čelných domácích představitelů neo psychedelie, formace Olaf Olafsonn and the Big Bad Trip. Kompletní přehled všech kapel z klubové stage najdete na stránkách Brutal Assaultu.

Organizátoři rovněž odhalili několik střípků z doprovodného programu. Jako vždy jsou v plánu výstavy - svou instalaci "Endemic Monsters" představí František Štorm, známý mimo jiné z domácích blackových legend Master's Hammer. Miroslav Hlinka ukáže černobílé fotografie ze série "Momenty ticha". Ty vznikaly v tajemném světě kostnic. Poprvé na festival zamíří unikátní projekt Voidmonger, který má podobu pojízdného věžovitého pódia a kombinuje hudební set s performancí. Naopak tradicí se již staly postapokalyptický konvoj nebo jazzová vinárna - i ta slibuje neobvyklá hudební vystoupení.

Metalová přehlídka, která se letos koná už po sedmadvacáté, také vyslala do světa hravý animovaný trailer. Mrknout se můžete níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY