Coldplay ve "feelslikeimfallinginlove" nešetřili euforií

07.07.2024 16:21 - Dan Hájek | foto: Anna Lee

O chystané albové novince Coldplay, jejíž kompletní název zní "Music of the Spheres Vol. II: Moon Music", postupně prosakují další a další informace. Dočkáme se jí zkraje října a cestu na výsluní jí otevřel euforický singl "feelslikeimfallinginlove" v produkci Maxe Martina. Skladba se již stala součástí setlistu aktuální části turné, které by mělo letos na podzim vrcholit v Austrálii.

Doprovodné černobílé video režíroval Ben Mor, který pro Coldplay dříve vizualizoval hitovku "Hymn For The Weekend" s hostující Beyoncé. Coby hlavní aktérka se zde objevuje herečka, spisovatelka a vypravěčka Natasha Ofili (zahrála si třeba v seriálu "Politik") - ta přetransformovala text písně do zcela vlastní interpretace v americké znakové řeči. Její performance pak provázejí neslyšící členové z venezuelského souboru Coro de Manos Blancas.

Závěrečnou sekvenci tvůrci naživo snímali v athénském Odeonu Héróda Attika, kam zamířili fanoušci skupiny, kteří se mohli hlásit přes sociální sítě. Vzniklo tak vizuálně prosté a čisté video, které svým poselstvím umocňuje energii, jež postupně nabírá na síle - jako samotný singl.

Náklady na natáčení snímku přesáhly hranici tří a půl milionu dolarů. Dílo se tím zařadilo do top desítky doposud nejdražších videoklipů. Tuto statistiku stále vede kosmický klip "Scream" dvojice Michael Jackson a Janet Jackson, jehož náklady ve své době dosáhly ke čtrnácti milionům dolarů.

Desátá řadovka Coldplay "Moon Music" doputuje do obchodů s muzikou v pátek 4. října a můžeme na ní očekávat deset skladeb. Detailní tracklist však zatím zůstává tajemstvím. Naopak už víme, že můžeme vyhlížet několik barevných variant eco vinylů (z plastových lahví) a speciálních eco cédéček (z recyklovaného polykarbonátu). A pokud preferujete nějakou tu specialitku, poohlédněte se po Notebook edicích, které přinesou speciální balení s rozšířeným bookletem, kde naleznete poznámky z natáčení celé kolekce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY