Norská megastar, DJ a producent Alan Walker vystoupí v Praze

27.06.2024 10:59 - Tisková zpráva | foto: Fource PR

Alan Walker je právem označovaný za jednu z nejvlivnějších osobností na scéně elektronické hudby. Proslavil se v roce 2015 hitem "Faded", který je v současnosti 28. nejsledovanějším videem na YouTube s více než 3,6 miliardami zhlédnutí. Dominoval světovým hitparádám a krátce po vydání se také stal nejvyhledávanější skladbou na světě v aplikaci Shazam.

Alan Walker vystoupí 15. března 2025 ve Foru Karlín. Vstupenky v ceně 995 korun budou v prodeji od 28. června 2024 u prodejců Ticketmaster a Ticketportal. Členstvo Fource Friends má ke vstupenkám přednostní přístup o dva dny dříve. Stačí se registrovat na webu pořadatele fource.cz.

Od průlomového megahitu "Faded" vydal šestadvacetiletý norský DJ a producent čtyři studiová alba a pětapadesát singlů. "Konzumace hudby je v dnešní době neskutečně rychlá. Na trh přichází denně kvanta muziky, což nás nutí neustále doplňovat vlastní katalog, abychom si zachovali relevanci," vyjádřil se Walker s příslibem, že letos vydá každý měsíc jednu novinku. Jeden z komerčně nejúspěšnějších producentů současnosti přiznává, že finanční aspekt není jeho hlavním hnacím motorem: "Jasně, když si vybíráte, kterou cestou se vydat, musíte brát v potaz peníze. Je ale důležité milovat to, co děláte a nacházet v tom radost."

Následovaly další úspěšné singly a spolupráce s umělci jako Ava Max, Hans Zimmer, Sia, Bruno Mars nebo Coldplay. Debut "Different World" vydal v roce 2018. Od té doby odehrál více než 650 shows včetně vystoupení na největších festivalech jako Coachella nebo Tomorrowland. Deska "Walkerworld" (2023) je jeho nejnovějším skokem do neprobádaných uměleckých vod, na níž hostuje třeba Steve Aoki nebo Daya.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY