Ezra Collective roztančeným videoklipem "God Gave Me Feet For Dancing" oznamují novou desku "Dance, No One's Watching"

29.06.2024 13:23 - Kateřina Spacek | foto: Yout

Vítězové Mercury Prize 2023 Ezra Collective oznámili, že jejich třetí studiové album "Dance, No One's Watching", které vyjde 27. září, bude poctou radosti a pocitu pospolitosti, které tanec přináší. Hudební cena Mercury Prize se každoročně uděluje nejlepšímu britskému nebo irskému albu, kdy nominace na adepta probíhá v červenci daného roku.

U příležitosti této novinky se jazzový kvintet podělil o zbrusu nový singl "God Gave Me Feet For Dancing" s talentovanou zpěvačkou Yazmin Lacey. Po dubnové písni "Ajala" se tak jedná o druhou ochutnávku z nadcházející desky.

"Já, Ife a TJ jsme vyrostli v kostele, který hrál obrovskou roli v tom, jak vnímáme smysl tance. Tanec je něco většího než jen klubový prostor. Tanec je komunitní záležitost, tanec je duchovní záležitost a 'God Gave Me Feet For Dancing' je pro nás pět ztělesněním prvku Ezra Collective. V Bibli je příběh, který mluví o 'Davidovi tančícím před Hospodinem', a to bylo vždy něco, co mě inspirovalo. Takže 'God Gave Me Feet For Dancing' má nahlížet na tanec více duchovně, jako by to byla naše Bohem daná schopnost setřást špatnosti života a místo toho tančit," vypráví s nadšením o námětu písně Femi Koleoso.

Doprovodný videoklip v režii Tajany Tokyo zachycuje radost z tance a vliv pohybu na duši a euforii z noční zábavy. Hned v úvodu diváky formace zve před londýnský podnik, kde se tanečník Michele Zan po boku tanečnice Kikz pouští do tance napříč nočním městem. A tančí tak, jako by se nikdo nedíval. Otázkou jen zůstává, jestli se dvojici tato svobodná volba projevu pouze nezdá. Tak či onak se jedná o moc krásnou podívanou, která jen srší optimismem a v dnešní době přináší pořádnou dávkou pozitivity, která spoustě lidem chybí.

Kolekce "Dance, No One's Watching" zahrnuje devatenáct následujících skladeb: Intro, The Herald, Palm Wine, cloakroom link up. (Act 1), God Gave Me Feet For Dancing (Feat. Yazmin Lacey), Ajala, The Traveller, in the dance. (Act 2), N29, No One’s Watching Me (Feat. Olivia Dean), our element. (Act 3), Hear My Cry, Shaking Body, Expensive, Streets Is Calling, (Feat. M.anifest & Moonchild Sanelly), lights on. (Act 4), Why I Smile, Have Patience, Everybody.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY