Ghost vyslali do světa skladbu "The Future is a Foreign Land", která poprvé zazněla pod titulky filmu "Rite Here Rite Now"

30.06.2024 14:29 - Jiří V. Matýsek | foto: Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz

O předposledním červnovém víkendu strašili v kinech po celém světě maskovaní Ghost se svým koncertním filmem "Rite Here Rite Now". Ten, kromě povedeného záznamu vystoupení, odhalení nového lídra kapely a několika letmých pohledů do mytologie kolem populární formace, nabídl nečekaně i novou píseň. A "The Future if the Foreign Land" rovnou zamířila na streamovací služby. Leč, bez obrazu. Přitom v závěru filmu ji doprovázela dlouhá přehlídka fotek nechvalně známých osobností z lidských dějin, převážně diktátorů a sériových vrahů.

Hudebně jako by se "The Future is a Foreign Land" vracela ke kořenům souboru, až k debutu "Opus Eponymous". Nenabídne tak bombastické aranže, na svém místě zůstávají nosné melodie a podprahově mrazivá atmosféra, ředěná hravostí a pomrkáváním na vzory, tentokrát z oblasti klasického rocku či psychedelie. Sami muzikanti ostatně o singlu mluví jako o "pozůstatku nahrávacích sessions z roku 1969". Inu, zase ta mytologie.

Novinka se objeví na soundtracku k filmu, který by měl vyjít koncem července a nabídne šestnáct skladeb zaznamenaných na koncertě v KIA Forum v Los Angeles - a navíc právě čerstvě představený song. Ghost tím uzavírají končící éru živákem a nadechují se k dalšímu studiovému albu. Pokud "The Future if the Foreign Land" naznačuje budoucnost, jakkoliv sám titul sugeruje pravý opak, těším se velice.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY