Coldplay ohlásili novou desku "Moon Music". Vyjde na podzim

17.06.2024 19:02 - Ondřej Kocáb | foto: eVisions

Čtvrtý říjen letošního roku se stane svátkem každého fanouška Coldplay. Chris Martin a spol. toho dne totiž na trh uvedou svou další nahrávku nazvanou "Moon Music". Na desce s nimi opět spolupracoval producent Max Martin, který se podepsal taktéž pod poslední kolekcí "The Music Of The Spheres". Pilotního singlu se každopádně dočkáme mnohem dříve - song "Feelslikeimfallinginlove" vyjde už 21. června.

Fyzické nosiče budou odrážet snahu kapely o co nejekologičtější cestu vydávání a propagace její hudby. Novou hudbu formace si tak pořídíme pouze na vinylech vyrobených z recyklovaných plastových lahví. Každá deska bude obsahovat materiál z devíti petek získaných z odpadu. Předpokládá se, že využití recyklátu poskytne 85% snížení emisí CO2 ve srovnání s tradičním 140g vinylem. Podobně to bude také s cédéčky. "Moon Music" vyjde premiérově na CD, které bude první hudbou vydané na tzv. EcoCD, vyrobeném z 90% recyklovaného polykarbonátu.

Minulé album kapely přineslo také singl "My Universe", jenž se pro ni stal největším hitem poslední dekády. Coldplay ve spolupráci s BTS dosáhli s "My Universe" na číslo jedna poprvé od dob "Viva La Vida" a vysloužili si také nominaci na Grammy. Něco podobného určitě parta z Londýna čeká i od další spolupráce s Maxem Martinem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY