Lufťáci rozbalují svůj "Spacák v kanclu". Známí muzikanti si vzali do parády folk a country s aktuálními tématy

16.06.2024 14:14 - Hana Bukáčková | foto: Kateřina Fialová

Vážně nevážně. Skupina Lufťáci složená ze známých českých hudebníků (Jan Vávra, David Ladštof, Matěj Belko, Petr Šťastný, Adam Krofian, Martin Kopřiva, Kuba Červinka a Ondřej Klímek) rozhodně umí zaujmout, o čemž před pár dny přesvědčila i na festivalu Rock for People. Chvílemi si říkáte, zda to pánové myslí vážně, nebo zda si jen z country a folku dělají legraci a tahají nás za nos. Ale srdíčko, lásku k muzice a souhru z nich v každém případě cítíte. Když do toho zamíchají současná témata, o nudný projekt není nouze.

Za jediný den muzikanti složili a natočili celou desku. Vše zaznamenal dokumentarista Jan Látal a výsledný materiál z jeho dílny vyjde společně se zmíněným albem v pondělí 8. července. Jako lákadlo slouží singl "Spacák v kanclu". Jak název napovídá, pojednává o melancholii městského člověka, který sní o přírodě, zatímco pracuje pro korporát.

Píseň je vtipně zpracovaná, hraje si s pojmy z pracovního životy i s rýmy týkajícími se tématu přírody. Lufťáci přinášejí na naši scénu něco nového. Navíc natočili sympaticky obyčejný klip, ze kterého číší radost z nahrávání a společného fungování. Nechybí stylové košile a další oblečení spojené s country žánrem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY