Třetí studiovka "Model" je zatím nejvyzrálejším počinem Wallows

19.06.2024 11:00 - Kateřina Spacek | foto: Aidan Zamiri

Kapela Wallows debutovala v roce 2019 albem "Nothing Happens", které se mezi fanoušky herce a zpěváka Dylana Minnetta dočkalo obrovské popularity. O tři roky později přišla deska "Tell Me That It's Over" a nyní partička přichází se třetí studiovkou "Model". Jak se jí povedla?
8/10

Wallows - Model

Skladby: Your Apartment, Anytime, Always, Calling After Me, Bad Dream, A Warning, I Wouldn’t Mind, You (Show Me Where My Days Went), Canada, Don’t You Think It’s Strange?, She’s an Actress, Going Under, Only Ecstasy.
Vydáno: 24.5.2024
Celkový čas: 37:40
Vydavatel: Atlantic Recording Corporation

Dylan Minnette je další z řady herců, kteří se rozhodli uchýlit vedle své hlavní činnosti i k hudbě. Spolu se svými dvěma přáteli Braedenem Lemastersem a Colem Prestonem založil svou první kapelu už v roce 2011. Tehdy k nim patřil ještě Zack Mendenhall a jednalo se spíše o skupinu, po které šílí ukřičené třináctky. Teprve jako Wallows se současné trio dostalo do širšího povědomí. Kořeny zapustilo v indie rocku a na stejné vlně pokračuje i na své třetí řadovce "Model".

Z desky nám americká sestava předem naservírovala singly jako "Calling After Me", "You (Show Me Where My Days Went)" a "A Warning", které dokazují, že trojice umí dělat hudbu s láskou a chutí. Od dob prvopočinů předešlého souboru Feaver pánové po hudební stránce vyspěli. Nahrávka "Model" se může pochlubit procítěnými skladbami jako například "Only Ecstasy", ve které se Wallows zaměřují na budoucnost svých lásek a dětí. Otvírák "Your Apartment" oproti tomu platí za pro formaci klasickou a energickou skladbou, která oslavuje indie pop. Podobnou dynamikou se může pochlubit také "Anytime, Always".

Minnette & spol. působí sice v některých písních trochu ufňukaně, na tom ale vlastně nemusí být vůbec nic špatného. Wallows totiž patří k těm skupinám, které se nebojí do tvorby otisknout všechny své emoce. A právě proto se u fanoušků těší takové oblibě. V každém případě můžeme "Model" označit za dosud nejvyzrálejší počin této indie trojice.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY