shop.musicserver.cz
Desátý ročník Beats For Love ohlašuje novinky: nejlepší program v historii a návrat ke kořenům

Desátý ročník Beats For Love ohlašuje novinky: nejlepší program v historii a návrat ke kořenům

Vydáno: 06.06.2024 14:39 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: Beats For Love
Jubilejní výročí festivalu Beats For Love s sebou přinese kromě programu plného hvězd a bohaté nabídky doprovodných aktivit i celou řadu vylepšení. Jednou z hlavních změn je zavedení tzv. cashless, tedy systému bezhotovostních plateb. Návštěvníci se tak mohou těšit nejen na své oblíbené interprety světového formátu, vylepšený design zón a pódií či prostornější areál, ale také na větší finanční pohodlí a bezpečnost během festivalových dní.

Více než 500 interpretů na jednom místě, i takto by se dal popsat oblíbený maraton taneční hudby pod širým nebem. Festival Beats For Love ovšem neláme rekordy pouze v počtu vystupujících umělců. "Jsme nejnavštěvovanějším hudebním festivalem v České republice a největším žánrovým open air festivalem ve střední Evropě a bereme to jako závazek vůči všem fanouškům. I díky tomu jsme se loni dostali do Top 10 nejvýznamnějších festivalů v Evropě," vysvětluje ředitel festivalu Kamil Rudolf.

Organizátoři slibují skokový rozdíl oproti předchozím ročníkům. Reagují na přání samotných fanoušků vzešlých z rozsáhlého dotazníkového šetření z minulých let. Zvětšen tak bude například areál festivalu, což v důsledku znamená více místa, pohodlí a odpočinkových zón pro návštěvníky. Drobných úprav se dočkal i festivalový program, tzv. line-up.

"Letos jsme se nově programově zaměřili i na kořeny taneční hudby, čemuž odpovídá i název nové stage Captain Morgan The Roots. Hrát se na ní bude čistě z vinylových desek a převážně hudba z devadesátých let a přelomu milénia, kdy taneční hudba zažívala největší boom," uvádí programový ředitel festivalu Jiří Ramík. Novinkou bude také posun designu a propracovanosti jednotlivých žánrových stagí. "Nechceme prozradit vše, ale překvapením bude určitě i nový design našich pódií. Například Zion stage letos určitě nenechá nikoho chladným," doplňuje.

Novinky v areálu přináší i generální partner festivalu pivo Proud, za kterým stojí Plzeňský Prazdroj. "Proud zóna bude unikátní svým konceptem. Naprosto vychází vstříc potřebám návštěvníků. Ti kromě hudby chtějí i příjemné, útulné a designově propracované místo k tzv. chill outu, tedy odpočinku s přáteli," přibližuje Rudolf. "Návštěvníky čeká také propracovaný doprovodný program a konference." Unikátní bude mimo jiné muzeum festivalu, v rámci kterého chtějí organizátoři připomenout všechny uplynulé ročníky a jejich nezapomenutelné okamžiky. Za zmínku stojí i vůbec první reálná svatba fanoušků Beats For Love, která se odehraje přímo v areálu během konání festivalu.

V programu upoutá pozornost i populární konference Talking Beats, která bude mít letos druhý ročník. Konference se zúčastní oblíbení tuzemští i zahraniční umělci, organizátoři největších českých festivalů a další zkušení aktéři nejen hudební branže. Rozebírat se budou například začátky DJingu v Česku, psychické zdraví umělců, organizace hudebních akcí nebo skloubení DJ kariéry a rodinného života.

"Na své si přijdou návštěvníci z Česka i zahraničí, celou konferenci totiž budeme simultánně překládat do angličtiny. Kromě zmíněných oblastí jsme se letos rozhodli zaměřit i na aktuální témata, jako je například prevence sexuálního násilí, kterou nás interaktivně provedou lektoři Moderní sebeobrany a dámy z populárního podcastu Vyhonit ďábla," přibližuje program konference marketingový ředitel festivalu Matyáš Ožana.

Návštěvníci se mohou těšit i na jedinečné performance, které se odehrají v různých částech areálu, před Love stage by ČSOB i v uličkách mezi jednotlivými zónami. "Zavítá k nám mnoho performerů z tuzemska i různých koutů světa. Ať už se jedná o taneční exhibice, fireshow, vystoupení pouličních umělců nebo naprosto jedinečný průvod s pojízdnou a pohyblivou sochou obřího mýtického stvoření, které zatím nechceme blíže specifikovat," vyjmenovává nové body doprovodného programu produkční manažerka Marcela Kučová.

Vylepšená bude i letošní exkluzivní kolekce merche, tedy oblečení a módních doplňků pro všechny fanoušky festivalu. "Chceme potěšit i ty nejnáročnější návštěvníky, i proto jsme vsadili na neotřelé střihy, příjemné a kvalitní materiály a na praktický design. Naším cílem bylo vytvořit kousky, které upoutají pozornost, ale zároveň po nich budete chtít sáhnout i při každodenním nošení," popisuje novou kolekci manažerka produkce Barbora Kocubová.

Že Beats For Love nepředstavuje jen zábavu, festival dokazuje již mnoho let svou charitativní sbírkou s názvem Beats For Charity. Letošní rok nebude výjimkou. Organizátoři navíc každoročně vybranou částku zvýší svým vlastním štědrým vkladem a všechny vybrané peníze poputují tam, kde pomohou nejvíce - vybraným bojovníkům s nepřízní osudu. Letos bude sbírka zaměřena na pomoc devítileté Isabel Kavalové a šestiměsíčního Doriána Příborského. "Oběma dětem pomohou peníze se zajištěním potřebné péče, rehabilitačních pomůcek a obecně ke zlepšení kvality života. Brzy našim návštěvníkům představíme Doriánka a Isabel a jejich příběhy a odstartujeme sbírku. Jsme rádi, že náš festival může pomoci dobré věci," představuje koncept sbírky Gabriela Rudolfová z produkčního týmu Beats For Love.

Celý festival letos bude poprvé probíhat ve striktně bezhotovostním provozu. "Je to velká změna, pro kterou jsme se rozhodli i proto, že si o ni průběžně říkalo více než 80 % našich fanoušků. Navíc je skvělé, že naším generálním partnerem je banka ČSOB, která projektu cashless dodá punc kvality, bezpečnosti a bezpodmínečné funkčnosti," přiblížil Rudolf. Pro návštěvníky festivalu to znamená především více času na kulturu a zábavu a méně starostí s placením. Cashless systém si totiž klade za cíl zrychlit placení a tedy i stání ve frontách u občerstvení nebo bankomatů.

"Návštěvníci mohou nechat doma všechnu hotovost a nemusí myslet na vybírání z bankomatu nebo nošení drobných po kapsách. Na festivalu mohou platit kartou Visa či Mastercard, mobilem i hodinkami, zkrátka tak, jak jsou zvyklí. Obecně víme, že dnes už chce nadpoloviční většina lidí platit raději bezhotovostně, dvě třetiny mladých preferují platby mobilem či hodinkami. Chceme jim proto jít naproti a nechat je soustředit se jen na festivalové zážitky," uvádí Martin Jarolím, vrchní ředitel a člen představenstva ČSOB zodpovědný za retail. Dále uvádí řadu výhod pro zákazníky banky: "Naše klienty chceme ocenit například speciální VIP zónou, ze které krásně uvidí přímo na pódium Love stage." V době konání festivalu bude nápomocná i virtuální asistentka Kate, kterou mohou klienti ČSOB znát ze své mobilní aplikace.

Návštěvníci mohou k platbám využít i speciální anonymní dobíjecí karty, které si mohou pořídit na místě za 100 Kč. Tyto karty budou stejně praktické jako běžné platební karty. Bude možné je průběžně dobíjet hotovostí i platební kartou. Platit s nimi ale bude možné jen na festivalu. Všechny potřebné informace ohledně novinek, merche, charity a cashless jsou k dispozici na festivalovém webu a v průběhu času přibudou i odpovědi na nejčastěji pokládané dotazy návštěvníků. Na zmíněném webu fanoušci najdou i všechny typy dostupných festivalových vstupenek.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Festival Slunovrat, Opava, 20.-22.6.2024
Naživo: Opavský Slunovrat opět dokázal, že kultura jde dělat i jinak Jedenáctý ročník festivalu Slunovrat, který se po odchodu z Hradce nad Moravicí už potřetí konal v Opavě, nejde popisovat jinak než s nadšením. S láskou a dobrovolnicky připravovaná akce už dávno přerostla své opavské hranice a... čtěte zde
Vydáno: 25.06.2024 19:00 v sekci Naživo
Od rocku přes disco až po dojemné balady aneb Sedm hudebních tváří Roda Stewarta
Nejvíc nej: Od rocku přes disco až po dojemné balady aneb Sedm hudebních tváří Roda Stewarta Muž s typicky blonďatou čupřinou, otec osmi dětí s pěti ženami, fotbalový fanoušek (Skotsko, Celtic a Manchester United), sběratel vláčků (modely) a aut (skutečné), ale hlavně velmi úspěšný zpěvák - to vše je Rod Stewart. Než... čtěte zde
Vydáno: 25.06.2024 08:00 v sekci Publicistika | Nejvíc nej
Becky Hill - Believe Me Now? 9/10
Recenze: Becky Hill na "Believe Me Now?" skvěle propojuje mainstream s klubovou taneční hudbou Na více či méně úspěšné účastníky talentových soutěží se sice často díváme skrz prsty, z některých se ale vylíhne opravdový talent. Patří mezi ně i britská interpretka Becky Hill. Ta na albové dvojce "Believe Me Now?"... čtěte zde
Vydáno: 24.06.2024 14:30 v sekci Recenze
Dave Grohl rozběsnil Taylor Swift: My alespoň hrajeme naživo!
Dave Grohl rozběsnil Taylor Swift: My alespoň hrajeme naživo! Dave Grohl je považován za jednoho z nejpříjemnějších lidí v showbyznysu a i na musicserveru jste si mnohokrát mohli přečíst, kolik dobrého toho v životě udělal. Na koncertě v London Stadium, který se konal v sobotu 22. června, si... čtěte zde
Vydáno: 24.06.2024 09:00 v sekci Novinky
Metronome Prague - den třetí, Výstaviště Holešovice, Praha, 22.6.2024
Naživo: Jak se Tom Grennan nevědomky stal bankovním ambasadorem a RAYE zachránila Metronome Prague Víkend v režii německých stálic nakonec dostal trhliny: koncert famózních Beatsteaks kapela zrušila pro nemoc, alespoň ta multižánrová část jejího publika tak místo do Lucerna Music Baru mohla vyrazit na Výstaviště. A koho na něm... čtěte zde
Vydáno: 23.06.2024 18:57 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Blíží se největší taneční párty pod otevřeným nebem. Festival Beats For Love láme rekordy (17.05.2024 16:23)
- Beats for Love vytahují další eso z rukávu - legendární Eric Prydz zahraje poprvé v Česku na festivalu (19.03.2024 12:12)
- Video: Becky Hill v živáku "Never Be Alone" ukazuje, proč ovládne letošní Beats For Love (18.03.2024 13:55)
- Na Beats for Love míří držitel Grammy a nejlepší DJ planety David Guetta (13.02.2024 12:51)
- Festival Beats For Love láká na velká jména taneční hudby (23.12.2023 11:41)
- Beats For Love byl nominován do Top 10 festivalů v Evropě (20.12.2023 15:15)
- Festival Beats for Love bude slavit 10. výročí. Začíná odkrývat hvězdný line-up pro rok 2024 (07.11.2023 13:32)
- Desetitisíce lidí v srdci elektronické taneční hudby. Začíná největší český festival Beats For Love (05.07.2023 10:14)
- Nejvíc nej: Pět důvodů, proč letos vyrazit na Beats For Love (03.07.2023 13:30)
- Beats For Love opět míří mezi světovou festivalovou špičku. Elitní DJs Tiësto, Hardwell nebo Deadmau5 se v Ostravě představí na supermoderní scéně (09.06.2023 17:37)

ALBUM TÝDNE 26/2024

Becky Hill
Believe Me Now?

Na více či méně úspěšné účastníky talentových soutěží se sice často díváme skrz prsty, z některých se ale vylíhne opravdový talent. Patří mezi ně i britská interpretka Becky Hill. Ta na albové dvojce "Believe Me Now?" dorostla v působivou zpěvačku, která se ale rozhodně nevzdává svých kořenů v taneční hudbě.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 03.07.
Rod Stewart (UK) (O2 Arena, Praha)
St 03.07.
Beats For Love (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Čt 04.07.
The Smashing Pumpkins (US) (O2 Universum, Praha)
Ne 07.07.
Laid Back Country Picker (US) (Café V Lese, Praha)
Po 15.07.
Shemekia Copeland (US) (Divadlo Hybernia, Praha)
St 17.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Čt 18.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Pá 19.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
So 20.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
So 27.07.
Ed Sheeran (UK) (Park 360, Hradec Králové)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Prince Dario G Adam Lambert Taylor Swift Queen Beyoncé Billie Eilish Roger Taylor Brian May Pet Shop Boys Dua Lipa Raye Mirai Avril Lavigne Lucie Vondráčková Parkway Drive Nita Strauss
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe