Folková senzace Jessica Pratt přiveze do Futura nové album

07.06.2024 18:41 - Tisková zpráva | foto: Samuel Hess

Jessica Pratt - uznávaná folková písničkářka, která je známá hypnotickým zvukem akustické kytary a vokálů -, zaplní 24. listopadu svým jedinečným hlasem pražské Futurum. Čeká nás nezapomenutelný zážitek plný hlubokých emocí, snové atmosféry a zvuku šedesátek. A taky songy z nejnovějšího alba "Here in The Pitch". Vstupenky za 490 Kč budou v prodeji od 7. června 10:00 na webu Futura a GoOut.net. Vstupenky na místě budou stát 550 Kč.

"Mám ráda hudbu, která vyvolává pocit, že se můžete dotknout zvuku ve vzduchu," říká Pratt o svém novém albu. Že půjde o parádní zážitek, potvrzuje i výborné hodnocení na Pitchforku v kategorii Best New Music. Devět skladeb, zosobnění hippie éry v kontrastu s odvrácenou tváří amerického snu, to prostě musíte zažít. Nahrávka "Here in The Pitch" vyšla letos v květnu a stejně jako ke všemu, co Jessica Pratt dělá, se k němu nejlépe hodí říct, že je pořádně nabité emocemi.

Mezi nové skladby patří "Life Is", mystická a nepolapitelná směs připomínající orchestrální styl popových hitovek šedesátých let. Podmanivý folk, který láká posluchače k návratu do minulosti, ale zároveň je úžasně moderní. Nostalgie, nadčasová krása, ale taky perfektní kombo jedinečného hlasu a hudební evoluce ve zpěvaččině tvorbě. Poprvé můžeme ve skladbách slyšet lehké bubnování, zvuk syntezátorů, a když se zaposloucháme, tak i vzdálená bonga.

Jako bychom se oddalovali, ale zároveň vnímáme intimní atmosféru i ve větším prostoru. Skvěle hodnocené album, unikátní hlasový projev a folková muzika. To je velká paráda, na kterou jen tak nezapomenete. Těšte se na absolutní ponoření se do atmosféry, kterou musíte prožít a procítit se vším všudy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY