Lakeside X si vzali do parády "Konec léta" od Munroe

06.06.2024 16:27 - Hana Bukáčková | foto: Michelle Adlerová

Neřadím se mezi zastánce remixů, protože originál je jen jeden a předělávky se mu stejně většinou nevyrovnají. Platí to i v případě skladby "Konec léta" od Munroe, kterou si vzali na paškál synthpopoví Lakeside X. Ti písničku více rozsvítili a přidali taneční beat.

Jejich frontman Janne Marvannen ke spolupráci dodává: "Skladba se nese v pomalejším tempu, trochu hypnotické flow a hned mě zaujal ten kytarový motiv, plující jakoby v prostoru. Přišla mi ideální pro LX remix. Propašoval jsem tam elektronický beat a acid basu jak z devadesátek, abych podpořil hypno atmosféru. Pod povrchem má song spoustu temné energie."

O videoklip k předělávce své písně se už postarali sami Munroe. Zpěvák Jan Kunze objasňuje jeho vznik: "Východiskem byl text, kde se zpívá 'sám, za všechny sám'. Život nás často postaví před rozhodnutí, kdy musíme odvážně stát za svým názorem, i když většina mlčí. Vybrali jsme osobnosti z oblasti umění, vědy i politiky, které se s touto situací setkaly, ale šly dál vlastní cestou, která se nakonec ukázala jako ta správná. Od Gándhího přes Martina Luthera Kinga až po Alberta Einsteina či Fridu Kahlo - každý z nich představuje příklad odvahy a morální síly."

Vladimír Jaške, Kunzeho spoluhráč v kapele, dodává: "Buďme odvážní a stůjme za tím, co je správné."

Obrazy uvedených osobností jsou ve videu promítány na tělo kytary, a klip tak předává silnější emoce než původní vizuál, který autoři ladili spíše hororově.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY