Spotify zrušilo podporu své Věci do auta. Od prosince majitelům přestane fungovat

27.05.2024 11:03 - Honza Balušek | foto: Spotify

Spotify všichni známe hlavně jako streamovací platformu, společnost ale před nedávnem vytvořila také hardware s názvem Car Thing neboli Věc do auta. Malé zařízení, které při cestování nabízelo větší display a pohodlnější ovládání hudební aplikace, si ale moc nadšených zákazníků nenašlo. A ti, kteří si ho koupili, jej mohou za pár měsíců vyhodit - přestane jim totiž fungovat.

Den, kdy lidé budou moci svá udělátka začít odnášet do elektroodpadu, Spotify stanovilo na 9. prosince 2024. Poté již přístroje nebudou funkční. Společnost uvedla, že tuto změnu provádí v rámci snahy o zjednodušení nabídky produktů a soustředění na vývoj nových funkcí a vylepšení pro všechny uživatele. Majitelům Car Thing doporučuje vrátit jej do továrního nastavení a zlikvidovat podle místních směrnic pro elektronický odpad.

Věc do auta tak vydržela funkční jen tři roky od svého uvedení na trh. Občas se nějaká vývojová cesta v elektronice ukáže jako slepá, že ale firma své zákazníky, kteří si koupili její produkt, takto odepíše, poněkud zaráží.

Spotify se alespoň stále snaží neustále inovovat a přinášet nové funkce do své aplikace. Nedávno například oznámilo, že uživatelé budou moci měnit rychlost a remixovat písně "za současného generování nových příjmů pro umělce". Tak uvidíme.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY