shop.musicserver.cz
Koho neprošvihnout na letošním Rock for People?

Koho neprošvihnout na letošním Rock for People?

Vydáno: 05.06.2024 19:00 v sekci Publicistika - Honza Balušek a Ondřej Hricko | foto: Universal

Malé nadechnutí s Majálesy už se přehnalo a nyní konečně nastává čas těch opravdových letních festivalů, na nichž si kromě tradičních jmen z domácí scény můžeme užít a hlavně objevovat i hudbu jejich zahraničních kolegů. Co byste podle nás neměli minout na letošním ročníku hradeckého Rock for People?

Nebojte, nebudeme vás podceňovat a myslet si, že neumíte číst největší jména na plakátu. I my se těšíme na koncerty headlinerů The Prodigy, The Offspring, Bring Me The Horizon a Yungbluda, ale ti určitě další články jako lákadlo na svá vystoupení nepotřebují.

Místo toho jsme se zaměřili na kapely a interprety (a interpretky), které najdete spíše na menších pódiích a v horších časech. Třeba vás ale přesvědčíme, že si máte zaskočit na koncert právě některého z našich černých koňů a pivko s kámoši si dáte někdy jindy. Co když se právě z některého z nich v budoucnu stane opravdu velká hvězda? Pak vás bude moci hřát pocit, jak jste si jeho koncert užili už na Rock for People v roce 2024!

Koho byste tedy podle nás na letošním ročníku hradecké přehlídky, která proběhne od 12. do 15. června, neměli minout?

Soft Play

kdy a kde: Evropa 2 Stage, sobota 15. června, 19:35

Slaves, Rock for People, 2.den, Festivalpark, Hradec Králové, 5.7.2017
© Marie Strnadová
Britské punkové duo už si premiéru na hradeckém festivalu střihlo v roce 2017 ještě pod svým původním názvem Slaves. Ten si ale v roce 2022 změnilo na Soft Play prý proto, že lépe charakterizuje, co jeho hudba reprezentuje. Na první album pod novou vlajkou sice zatím čekáme, ale první singly ukazují, že po hudební stránce se toho naštěstí moc nezměnilo.

Novinky "Punk’s Dead", "Mirror Muscles" i nejnovější "Act Violently" jsou stále punkem poháněné, drzé a výbušné skladby, podobné těm, které zdobily všechny tři dosavadní desky, včetně debutu nominovaného v roce 2015 na Mercury Prize. Oba členové, Isaac Holman a Laurie Vincent, ze sebe to nejlepší ale vydávají především na koncertech plných syrové a nakažlivé energie. V sobotu na Evropa 2 stagi bude cákat pot na všechny strany a můžete si klidně vsadit na to, že nebude chybět ani spousta stage divingu.


Dagny

kdy a kde: YouTube Music Stage, sobota 15. června, 15:55

Dagny
© Universal Music
Z Norska byste v Hradci možná spíše čekali nějaký temný metal, ale na severu Evropy se kromě krutopřísných hrozičů rodí také bezpočet skvělých a ještě lepších popových zpěvaček. Mezi ně patří i Dagny Norvoll Sandvik, která v hudební kariéře používá pouze své křestní jméno. To je ostatně natolik charakteristické, že naprosto stačí.

Třiatřicetiletá rodačka z Tromsø sice začala zpívat už v roce 2009, debutové EP "Ultraviolet" vydala ale až v roce 2016 a velkou desku "Strangers / Lovers" dokonce až před čtyřmi lety. Singl "Somebody", který právě na ní najdete, na Spotify nasbíral už téměř sto milionů přehrání a krásně ukazuje, co od ní můžete čekat - průzračný electropop plný vzdušných vokálů a chytlavých refrénů. Až si budete chtít odpočinout od kytar a zapařit si na skvělou diskošku, Dagny vás zaručeně roztančí. A určitě se bude snažit. Nejenže v Parku 360 odstartuje své evropské turné, ale také jen pár dnů před tím vydá svou novou desku "Elle".


311

kdy a kde: Evropa 2 Stage, středa 12. června, 21:20

311
© ATO records
Americká parta 311 funguje přes třicet let a má za sebou třináct studiových alb a nespočet koncertních šňůr. V devadesátých letech se prosadila svým neotřelým žonglováním s žánry, jako jsou rock, rap, metal, reggae nebo funk. Nejspíš jste už některé hity této formace kdysi slyšeli, jen nevíte, že za nimi stojí právě tihle borci z Nebrasky.

Na kontě mají přes devět miliónů prodaných desek, ale oceňovaní jsou především díky svým strhujícím koncertům. Lídr Nick Hexum to totiž s diváky rozhodně umí. Jejich set na Rock for People navíc patří mezi výjimky, neboť jen málokdy za svou dlouhou kariéru zaletěli pozdravit své fanoušky mimo rodnou Ameriku. U nás si dokonce střihnou premiéru.


AViVA

kdy a kde: E2 Stage, středa 12. června, 17:05

AViVA
© Kinda Agency
AViVA sice pochází z australského Sydney, již před několika lety se ale přestěhovala do Los Angeles, odkud své fanoušky, zvané Outsiders, hned od počátku kariéry zásobuje jedním singlem za druhým. Ze začátku je prostě jen seřadila na dvě rychle po sobě vydaná, téměř bezejmenná alba ("Volume I" a "Volume II"), později deskám přece jen začala dávat názvy.

Čtvrtou řadovku s titulem "Hate 2 Luv U" vydala v listopadu minulého roku, ale workoholička jako ona do světa stále posílá něco nového. I když se na startu své hudební dráhy prezentovala spíše temným emo popem, v její tvorbě začínají v poslední době nabírat na vrch kytary, třeba jako v aktuálním singlu "Fake Friends". My vás ale zkusíme nalákat na její starší kousek "Grrrls", u něhož na Spotify svítí více než sto milionů přehrání.


Kerry King

kdy a kde: KB Stage, sobota 15. června, 16:50

Kerry King
© Andrew Stuart
Na českou sólovou premiéru a zároveň letošní exkluzivní koncert nalákali pořadatelé Rock for People hvězdného Kerryho Kinga, jinak ikonického kytaristu legendárních trasherů Slayer. Jeho domovská formace před několika lety ohlásila konec (ačkoliv to aktuálně vypadá na návrat), ale hned záhy se holohlavý rodák z Los Angeles pustil do svého prvního sólového alba "From Hell I Rise".

Právě svůj debut přijede představit i našim fanouškům společně s hvězdnou doprovodnou skupinou, tvořenou zpěvákem Markem Oseguedou (Death Angel), kytaristou Philem Demmelem (ex-Machine Head), baskytaristou Kylem Sandersem (ex-Hellyeah) a bubeníkem Paulem Bostaphem (ex-Slayer). Kromě novinek určitě překvapí i nějakou tou klasikou od své minulé kapely. Nechceme napovídat, ale možná bude zase pršet krev.


A jaké jsou vaše tipy na kapely, interprety a interpretky, které na letošním Rock for People musíte vidět? Klidně nám dejte vědět do komentářů.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pet Shop Boys - Nonetheless 8/10
Recenze: Pet Shop Boys na "Nonetheless" vyhlížejí budoucnost a zároveň kvitují svou minulost Na následovnici desky "Hotspot" jsme si museli počkat čtyři roky. Tohoto času však Pet Shop Boys na "Nonetheless" naplno využili - předkládají nám totiž svou nejkomplexněji pojatou nahrávku za dlouhé roky. Zároveň ukazují své... čtěte zde
Vydáno: 20.06.2024 15:15 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 24. týden 2023
Návrat "Houdiniho", Rolling Stones poprvé v nejlepší desítce. Česká rádia omílají loňské hity Po sedmitýdenní pauze se do čela tuzemského rádiového žebříčku vrátila Dua Lipa s loňským singlem "Houdini". Poprvé se do top desítky probojovali veteráni The Rolling Stones se songem "Mess It Up". Albům podruhé vévodí Calin s... čtěte zde
Vydáno: 20.06.2024 08:00 v sekci Novinky | České hitparády
Nové desky 24/2024 - od Mobyho přes Black Country Communion po Lindsey Stirling
Nové desky 24/2024 - od Mobyho přes Black Country Communion po Lindsey Stirling V polovině června jsme se dočkali novinky Mobyho, který si pozval fůru hostů. Doplnili ho rockeři Black Country Communion, The Decemberists, Widespread Panic a John Grant, americká houslistka Lindsey Stirling, countryový zpěvák Luke Combs,... čtěte zde
Vydáno: 19.06.2024 12:15 v sekci Novinky | Nové desky
Chorobopop - Nad našimi jasně položenými kvízovými otázkami někteří fanoušci stále tápou
Rozhovory: Chorobopop - Nad našimi jasně položenými kvízovými otázkami někteří fanoušci stále tápou Rožnovské hudební podhoubí vydalo již nejeden výrazný projekt převážně z punkového či alternativního ranku. Patří k nim i Chorobopop, za kterým stojí Daniel Stibor zvaný Ctib. S tříčlennou kapelou jsme si povídali zejména o... čtěte zde
Vydáno: 19.06.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Kolektivní halucinace - Horníci 8/10
Video: V novém klipu Kolektivní halucinace odhalují "Horníci" své tváře Na jaře tohoto roku vydala formace Kolektivní halucinace své čtvrté studiové album "Nejistota" a nyní z něj v premiéře představuje syrový videoklip "Horníci". Jedná se o první skladbu z desky, která dostala vizuální podobu.... čtěte zde
Vydáno: 18.06.2024 19:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rekordní ročník Rock For People byl infuzí energie a kvalitní hudby pro více než čtyřicet tisíc návštěvníků (17.06.2024 20:06)
- Naživo: Závěr Rock for People patřil Pendulum, Bombay Bicycle Club, The Darkness a dalším. Přinášíme i Top 10 toho nej z festivalu (17.06.2024 13:08)
- Fotogalerie: Finále Rock for People bylo přehlídkou tetování, účesů, sexy dam i vypracovaných břišáků (16.06.2024 20:02)
- Fotogalerie: Yungblud rozpálil Rock for People doběla (16.06.2024 13:32)
- Naživo: Nezastavitelný Yungblud na Rock for People dokázal, že i nejmladší generace má své velké rockové hvězdy (16.06.2024 11:28)
- Naživo: Třetí den se na Rock for People loučili Sum 41, davy přitáhl herec Keanu Reeves (15.06.2024 15:51)
- Fotogalerie: Třetí den Rock for People nabídl pestrou mozaiku (15.06.2024 13:56)
- Naživo: Bring Me The Horizon si na Rock for People spravili reputaci (15.06.2024 13:22)
- Fotogalerie: The Offspring na Rock for People v obrazech (15.06.2024 08:50)
- Fotogalerie: Druhý den Rock for People zachvátily spoře oděné hudebnice (14.06.2024 12:58)

ALBUM TÝDNE 25/2024

Aurora
What Happened to the Heart?

Roztančená, rozhekaná a rozjařená Aurora se dva roky po desce "The Gods We Can Touch" vrací s novým materiálem. Už dříve zveřejněné singly naznačily, že norská zpěvačka je znovu ve formě. A to se potvrdilo: vydává ze sebe to nejlepší, aby v dnešní válkami a nenávistí zmítané době zažehla pochodeň naděje.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 21.06.
Metronome 2024 (Výstaviště, Praha)
So 22.06.
Metronome 2024 (Výstaviště, Praha)
Út 25.06.
The Gaslight Anthem (US) (Roxy, Praha)
St 03.07.
Rod Stewart (UK) (O2 Arena, Praha)
St 03.07.
Beats For Love (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Čt 04.07.
The Smashing Pumpkins (US) (O2 Universum, Praha)
Ne 07.07.
Laid Back Country Picker (US) (Café V Lese, Praha)
St 17.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Čt 18.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Pá 19.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Parkway Drive Prince Vladimír Mišík Bring Me The Horizon Avril Lavigne mp3.com Beyoncé Sia Taylor Swift The Offspring Rush Dario G Mirai Kabát Queen Bono Lucie Vondráčková Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe