London Grammar zvou podmanivým singlem "House" na temnou domovní párty

06.04.2024 09:52 - Kateřina Spacek | foto: Alex Waespil

Indiepopové trio London Grammar, které tvoří Hannah Reid, Dot Major a Dan Rothman, nedávno potěšilo své příznivce oznámením svého nového singlu "House". Ten je předzvěstí čtvrtého alba "The Greatest Love", jehož vydání formace naplánovala na 13. září 2024.

Fanoušci se tak díky čerstvé skladbě mohou začít pomalu připravovat na další elektrizující průzkum temných a přitom skotačivých elektronických zvukových krajin, prodchnutých charakteristickou ponurou vznešeností, která se stala synonymem hudební estetiky této charismatické trojice.

A v podobně temném nádechu se nese i čerstvý videoklip. V něm nás britská formace zve do tmavého domu plného lidí, kteří vypadají, jako když je společnost vyvrhla na samotný okraj, aby si užili párty. Záběry na skupinku jsou protknuty dějem, ve kterém sledujeme mouchu, abychom se následně stali jí a uvnitř neznámého útočiště věnovali pozornost zbývajícím jednotlivcům, kteří si užívají svou svobodu.

Díky textu, který vyzařuje zranitelnost i vzdor, přináší "House" dojemný pohled do duše kapely a zve posluchače, aby se ponořili hlouběji do tajemného světa samotné formace. "Tohle je moje místo, můj dům, moje pravidla," je část textu, který tuto svižnou písničku rámuje.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY